Novo doma: Kia Picanto

Aktualno, Novosti

Picanto, ki je dobil ime po francoski besedi »piquant« oziroma pikanten, vstopa v teh dneh na slovenski avtomobilski trg v generacijsko drugi izvedbi. Prostoren in prvič s tremi ali petimi vrati opremljeni mestni malček se postavlja z atraktivno zunanjostjo…

4168398A-89D6-11E0-A719-C16465B94067Picanto, ki je dobil ime po francoski besedi »piquant« oziroma pikanten, vstopa v teh dneh na slovenski avtomobilski trg v generacijsko drugi izvedbi. Prostoren in prvič s tremi ali petimi vrati opremljeni mestni malček se postavlja z atraktivno zunanjostjo, domišljeno izrabo prostora, moderno tehniko, poplavo dodatkov za varnejšo in udobnejšo vožnjo, konkretno mero čustvenega naboja ter poživljajočim karakterjem.

 
Mestni malček, ki se bo skušal prebiti med najbolj konkurenčne predstavnike tako imenovanega avtomobilskega razreda A, navdušuje hkrati z dramatičnim čelnim videzom, kjer ni mogoče spregledati značilne tigrove maske in pri bolje opremljenih izvedbah atraktivnih žarometov z LED svetilnimi elementi. Po tej plati bi lahko dejali, da novi Picanto ne pozna stilističnih omejitev. Dimenzijsko je namreč majhen, a je povsod drugje izjemno velik in dovršen. Njegova 3595 milimetrov dolga karoserija govori že na prvi pogled o mladostnem značaju, ki prinaša nov in zelo svež pogled na oblikovno dovršene avtomobile evropskega mestnega formata. Picanto ponuja po tej plati velik preskok v primerjavi z manj vznemirljivim predhodnikom. Prav tako velja omeniti, da Picanto zelo jasno nadaljuje v smislu oblike filozofijo novejših modelov znamke Kia. Slednji že nekaj let dokazujejo, da Kia ne stavi več le na racionalno zadržanost, ampak ustvarja trende v smislu oblike in globalne avtomobilske mode. Lep dokaz slednjega ponujajo ob novem Picantu predvsem Soul, Venga in dramatični Sportage.
 
Nekaj dejstev o novem vozilu:
– Novinec je daljši od predhodnika za 60 milimetrov, ima daljšo medosno razdaljo in se postavlja s 27 odstotkov večjim prtljažnim prostorom (200 l), ki se ob podrtih sedežih poveča na maksimalnih 870 litrov.
– Priročnost med prevozom daljših predmetov nadgrajuje v razmerju 60/40 deljiva in enostavno zložljiva zadnja klop, ki tvori s prtljažnim dnom ravno površino. Razvajanje se nadaljuje s številnimi idejami in možnostmi za shranjevanje manjših predmetov.
– Picanto je v ponudbi z 1,0-litrskim bencinskim trivaljnikom s 50 kW (69 KM) ter 1,2-litrskim bencinskim štirivaljnikom z močjo 63 kW (86 KM). Zgolj ob individualnem naročilu je 1,0-litrski motor na voljo še v izvedbi bi-fuel. V slednji
trivaljnik ponuja 60 kW (82 KM). V njegovem prtljažnem dnu pa sta nameščena 35-litrski rezervoar za LPG in 10-litrski za bencin.
– Kupci si pri osnovnima motorjema lahko v okviru paketa EcoDynamics omislijo sistem ISG (Stop&Start), ki prispeva k 5 g/km nižjemu izpustu in za deciliter oziroma pri najmočnejšem stroju tri decilitre nižji povprečni porabi. Del paketa EcoDynamics predstavljajo ob sistemu ISG še: pnevmatike z nižjim kotalnim uporom in prestavni indikator.
– Picanto je v osnovi vedno opremljen s 5-stopenjskim ročnim ali pri močnejšem motorju z doplačilnim 4-stopenjskim samodejnim menjalnikom s poudarjeno gladkim in tihim prestavljanjem ter nizko hrupnostjo.
– Malček, ki je serijsko opremljen z zavornimi dodatki ABS, EBD, BAS in ESS, potrebuje za popolno zaustavitev od 100 km/h le 41 dolžinskih metrov. Prav tako pomembni so ostali varnostni sistemi, kjer ne gre spregledati signalnega sistema ESS, ki vklopi ob močnem zaviranju vse smernike. Slednji se v začetni fazi trikrat vklopijo in izklopijo, kar poveča opaznost pri ostalih voznikih.
– Paketi opreme so štirje; LX Lotto, LX Urban, LX City in LX Style. Najosnovnejši paket že vsebuje zavorni sistem ABS, šest varnostnih blazin, samodejni vklop varnostnih utripalk ob močnem zaviranju, višinsko nastavljiv volanski obroč, potovalni računalnik in 13-palčna jeklena platišča.
– Picanto se postavlja tako kot njegovi ostali hišni modeli s 7-letnim jamstvom. Jamstvo sedmih let oziroma do 150.000 prevoženih kilometrov velja za celotno vozilo. Kar predstavlja nič manj kot 2555 povsem brezskrbnih dni in popolnega zaupanja. Jamstvo je prenosljivo in ni vezano na prvega lastnika.
 
Picanto je v generacijsko prvi izdaji od leta 2004 pa do danes prepričal po vsem svetu več kot 1,1 milijona kupcev in v Evropi kar 300 tisoč. Za Picanta z 1,0-litrskim bencinskim motorjem, osnovnim paketom opreme z oznako LX LOTTO,
tremi vrati in 7-letnim jamstvom je treba odšteti 6.990 evrov (trivratni je dobavljiv šele od jeseni naprej). Najbolje opremljen Picanto z 1,0-litrskim motorjem, paketom opreme EX CITY in petimi vrati velja 8.990 evrov. Še več ponuja v številnih pogledih Picanto z 1,2-litrskim bencinskim štirivaljnim motorjem, ki je prav tako kot njegov šibkejši brat na voljo v izvedbi s tremi ali petimi vrati in vedno le najbogatejšim paketom opreme z oznako EX STYLE. Za takšnega trivratnega Picanta je treba odšteti 11.690 evrov, za petvratnega pa 300 evrov več. Uvoznik pričakuje, da jih bo letos na slovenske ceste do konca leta zapeljalo 150 vozil.
 
Pred leti pa smo >>tu<<  objavili test Picanta prve generacije.