Novo gorivo, ki povečuje učinkovitost avtomobilskih motorjev

Zanimivosti

Na trgu je novo gorivo, ki izpolnjuje najvišje zahteve avtomobilske industrije. Več v prispevku.

OMV-jev inovacijski oddelek  je za potrebe sodobnih tehnologij avtomobilskih motorjev izvedel temeljite raziskave in obsežna testiranja. Rezultat je novo gorivo OMV MaxxMotion 100plus, ki tudi slovenskim voznikom omogoča novo, višjo raven kakovosti. Večja učinkovitost, optimalna funkcionalnost in boljše delovanje motorja so zgolj ključni poudarki novega goriva, ki voznikom omogoča posebno skrb za njihova vozila.

Za doseganje največjih potencialov sodobnih tehnologij, ki se v vse večji meri pojavljajo na slovenskih cestah, se večajo tudi zahteve po kakovosti goriv. Za doseganje tovrstnih zahtev je OMV izenačil razvoj svojih izdelkov z najvišjimi standardi, ki jih opredeljuje komisija listine Worldwide Fuel Charter, sestavljena iz predstavnikov proizvajalcev avtomobilov iz Evrope (ACEA), Združenih držav Amerike (AAM) in Japonske (JAMA) ter proizvajalcev motorjev (EMA).  Novo gorivo namreč izpolnjuje daleč najvišjo kakovostno oceno z izpolnjevanjem zahtev 5. kategorije listine Worldwide Fuel Charter. Izpolnjevanje najvišjih zahtev avtomobilske industrije izpostavlja tudi vodilno vlogo OMV pri raziskavah in razvoju tehnologij goriv.

Optimalno delovanje avtomobilskih motorjev

Novo gorivo povečuje učinkovitost avtomobilskih motorjev, ob tem pa zagotavlja tudi njihovo optimalno funkcionalnost in življenjsko dobo.

»OMV MaxxMotion 100plus omogoča avtomobilskim motorjem tako več moči kot tudi večje pospeške, ob tem pa vsebuje komponente, ki so visoko odporne na klenkanje, kar prinaša prednosti predvsem pri sodobnih visoko zmogljivih avtomobilskih motorjih,« pojasnjuje Nikolai Schubert, vodja inovacij in razvoja v OMV.

Boljše delovanje je sicer zgolj ena od prednosti, ki jih OMV MaxxMotion 100plus nudi vozniku in vozilu. Pri OMVju pravijo, da novo gorivo igra odločilno vlogo pri ohranjanju funkcionalnosti in učinkovitosti sodobnih vozil ter njihovih motorjev. Inovativni dodatki namreč preprečujejo formiranje korozije na delih avtomobilskega motorja in celotnem gorivnem sistemu. Obstoječe usedline so učinkovito odstranjene s sesalnih ventilov. Slednje podaljša življenjsko dobo in učinkovitost avtomobilskih motorjev, kar predstavlja ključno prednost za voznike.