Novo doma: V Slovenijo zapeljali novi Jeepi – Renegade, Cherokee in Wrangler

Novosti

Jeepova prodajna paleta je dokončno “up-to-date” s prihodom treh novincev.

Jeep je pred časom prenovil svoja priljubljena modela Renegade in Cherokee, ob bok pa jima postavil še novo generacijo legendarnega Wranglerja. Novinci so dočakali tudi premiero v Sloveniji.

Jeep Renegade

Renegade, Jeepov mestni terenec, ki oblikovni navdih jemlje po začetniku zgodbe te znamke – Willysu, velja za enega najbolj priljubljenih modelov v svojem segmentu. Predstavljen je bil leta 2014 in do prenove prepričal tudi 1100 slovenskih kupcev.

Renegade je s prenovo prejel novo varnostno opreme, tehnologije ter motorje.

Zunanjost je osvežena z novo prednjo masko in odbijačem, na novo so razporejene meglenke ter luči z novim LED paketom. Nov je tudi nabor litih platišč.

V notranjosti so razvijalci pri Jeepu izboljšali vidljivost za voznika ter dodali več priročnih odlagalnih mest. Novo obliko ima sredinska konzola, kjer so odslej stikala in prestavna ročila postavljena nekoliko drugače. Multimedijski sistem Uconnect (4. generacije) je bil posodobljen. Z njim lahko upravljate prek 5-, 7- ali 8,4-palčnega zaslona.

Renegade je odslej na voljo z novimi bencinskimi ter posodobljenimi dizelskimi motorji. Novost predstavljata 1.0-litrski turbo trivaljnik s 120 KM ter 1,3-litrski turbo štirivaljnik s 151 KM. Novi motorji so opremljeni s tehnologijo Multiair, prvič pa bencinski tudi s filtrom trdih delcev. Vsi štirje pogoni, ki so na voljo pri Renegadeu, so ostali nespremenjeni.

Pri varnosti je bilo precej postorjenega predvsem na področju preventive. Pri Renegadeu so na voljo sistemi za samodejno zaviranje v sili, preprečevanje neželene menjave voznega pasu, radarski tempomat, nadzor mrtvih kotov ter samodejno parkiranje. Odslej je pri vseh nivojih opreme serijsko na voljo sistem za branje prometnih znakov.

Renegade je na voljo v štirih nivojih opreme, na slovenskem trgu pa je uvoznik poskrbel še za peti nivo z nazivom Freedom. Gre za opremo, ki je izpeljana iz nivoja Latitude in je v kombinaciji z novim 1,0-litrskim bencinskim motorjem s 120 KM na voljo za 21.490 evrov. Oprema je obogatena z nekaterimi priboljški kot so na primer LED žarometi, vzvratna kamera in sistem za nadzor mrtvih kotov.

Vstopni model Jeepa Renegadea je sicer na voljo za 17.990 evrov (lansirni popust že vključen).

Jeep Wrangler

Novega Jeepa Wranglerja boste na zunaj spoznali po novi maski s sedmimi režami, novih odbijačih in novih (full) LED žarometih, ki so za nameček odslej tudi nekoliko bolj domiselno razporejeni.

V notranjosti za ključne spremembe veljajo nova osrednja konzola, merilniki ter volanski obroč. Prednja sedeža in volan so lahko odslej ogrevani. Multimedijski sistem Uconnect (4. generacije) je bil posodobljen. Z njim lahko upravljate prek 7- ali 8,4-palčnega zaslona. V notranjosti so na voljo tudi t. i. AUX stikala. Gre za dodatna stikala z vgrajeno predpripravo za dodatke na vozilu. Notranjost lahko peremo, saj so stikala zaščitena.

Pri Wranglerju so na voljo zaščitni in varnostni sistemi, vključno s sistemom za nadzor mrtvih kotov s preverjanjem prostora za vozilom, kamero za vzvratno vožnjo ParkView z dinamično mrežo, elektronskim nadzorom stabilnosti (ESC) z elektronskim sistemom proti prevračanju vozila in štirimi standardnimi varnostnimi blazinami.

Wrangler še naprej ponuja “open-air” izkušnjo. Na voljo so nove kombinacije streh – modularna trda streha sestavljena iz treh delov, kupci pa lahko izberejo tudi mehko streho. Vetrobransko steklo lahko še naprej odpiramo.

V Evropi sta na voljo dva popolnoma nova motorja, in sicer 2,2-litrski turbodizelski motor MultiJet II in 2,0-litrski turbobencinski motor. Vsi motorji v modelu Wrangler so opremljeni z novim osemstopenjskim samodejnim menjalnikom.

Jeep Wranger je na voljo v nivojih opreme Sport, Sahara in Rubicon v 2- ali 4-vratni izvedbi. Vstopni model je na voljo za vsaj 54.730 evrov.

Jeep Cherokee

Tudi prenovljeni Jeep Cherokee se ponaša z novim videzom. Spremenjena sta prednji odbijač in maska, nove so luči, na novo zasnovan pa je tudi zadnji del vozila (nove zadnje luči in prtljažna vrata).

V notranjosti boste lahko opazili nove materiale in oblazinjenje. Prtljažnik ima v primerjavi z različico pred prenovo za 70 litrov večjo prostornino – sedaj znaša skupno 570 litrov. Multimedijski sistem Uconnect (4. generacije) je bil posodobljen. Z njim lahko upravljate prek 7- ali 8,4-palčnega zaslona.

Na voljo je 2,2-litrski dizelski motor MultiJet II z močjo 150 KM ali 195 KM. Ponudbo bo dopolnil tudi nov 2,0-litrski turbobencinski motor z neposrednim vbrizgom, ki bo razvil 270 KM.

Novi Cherokee, ki je na voljo s pogonom na sprednji kolesi ali pogonom na vsa štiri kolesa, ponuja tri različne štirikolesne pogone. V celoti je bil preoblikovan pogon Jeep Active Drive I. Inženirji so si zadali nalogo, da zmanjšajo težo in povečajo učinkovitost zadnje pogonske enote, ki je v celoti elektronsko nadzorovana in deluje pri štirikolesnem pogonu ali brez njega, ne glede na hitrost. S tem so prihranili približno 8 kilogramov in razpolovili upor navora motorja pri nizkih hitrostih za manjšo porabo goriva. Sistem Jeep Active Drive I, ki ne zahteva posredovanja ali udeležbe voznika, omogoča popravke za zagotavljanje stabilnosti vozila ter izboljša odzivnost v razmerah podkrmiljenja in prekrmiljenja.

V Evropi je novi Jeep Cherokee na voljo v štirih nivojih opreme – Sport, Longitude, Limited in Overland. Vstopni model je na voljo za 35.990 evrov.