Novo doma: Toyota Verso

Aktualno, Novosti

1.generacijo Toyote Corolla Verso predstavljene leta 2002 so prodali več kot 100.000, leta 2004 so z drugo generacijo presegli prodajo več kot 410.000 vozil. Od predstavitve nove generacije Toyote Verso leta 2009, pa je bilo do sedaj prodanih več kot 100.000 vozil.

1. generacijo Toyote Corolla Verso predstavljene leta 2002 so prodali več kot 100.000, leta 2004 so z drugo generacijo presegli prodajo več kot 410.000 vozil. Od predstavitve nove generacije Toyote Verso leta 2009, pa je bilo do sedaj prodanih več kot 100.000 vozil.

Največ povpraševanja bo za opremo Stella in osnoven dizelski pogonski agregat.

Največ povpraševanja bo za opremo Stella in osnoven dizelski pogonski agregat.

Nova Verso je zasnovana in prilagojene zahtevnemu evropskemu tržišču. Več kot 60 % sprememb je vidnih na zunanjosti in 40% sprememb je v notranjosti vozila. Skupno je prenovljenih in zamenjanih kar 470 delov, zato nova Verso predstavlja najpomembnejše prenovljeno vozilo tekom samega življenjskega cikla (LCA) pri Toyoti v Evropi. Spremembe je bila deležna zaradi dizajna prilagojenega evropskim kupcem, zagotavljanja elegance, dinamičnosti in udobja. S t.i. “Keen look dizajnom”, Verso postaja bolj všečna in dinamična. Zunanjost vključuje nove presenetljive stilistične elemente Toyotinih dizajnerjev, na primer novo sprednjo masko, dopolnjeno z bočno postavljenima žarometoma z LED-diodami za dnevne luči. Za več dinamičnosti in privlačnosti sta bila na novo oblikovana sprednji in zadnji del avtomobila in zasnovana tako, da sta bolj poudarjeni širina in dolžina in ne višina vozila.

Notranjost

V notranjosti potniške kabine lahko opazimo nove detajle oblog, na otip mehke materiale kot tudi napa usnje, kar še povečuje občutek kakovosti. Elegantna razporeditev instrumentov vključuje nove merilnike, zdaj z belo osvetlitvijo ozadja za boljšo preglednost in jasnost prikaza, stikala pa so osvetljena z močno oranžno svetlobo za boljšo preglednost v temi. (t.i.”Deep Orange barva”). Toyotin sistem razporejanja vseh sedmih sedežev Easy Flat in 32-ih različnih možnosti položaja sedežev zagotavlja prilagodljivost večnamenskega vozila. Model ima obogateno paleto serijske opreme.

Prenovljen je tudi osnoven dizelski motor 2.0 D-4D, Verso se tako ponaša z nižjimi vrednostmi emisij C02 in izboljšano vozno dinamiko, nižjimi nivoji hrupa, vibracij ter drugih motenj.

Bistveni poudarki:

– bencinska motorja v ponudbi sta 1.6 s 97 kW in 1.8 s 108 kW moči
– dizelski motorji: 2.0 D-4D z 91 kW, 2.2 D-CAT s 110 kW (na voljo le s samodejnim menjalnikom) ali s 130 kW (zadnji le na voljo v Premium opremi),
– vsi motorji razen omenjenega dizla so na voljo serijsko s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom,
– medosna razdalja je daljša za 2 centimetra, vendar to ne vpliva na prostornost v notranjsti, ampak le na boljši rajdni krog,
– Verso je na voljo v šestih paketih opreme; Terra, Style, Luna, Stella, Sol, Premium.

V letu 2013 načrtujejo pri Toyoti Adria doseči tržni delež 5% v razredu C-MPV in doseči prodajo 250 vozil za Slovenijo.

Verso z 1.6 bencinskim motorjem in opremo Terra je na voljo od 16.900 evrov dalje in ponuja med drugim klimatsko napravo, filter za čiščenje zraka v kabini, radio CD MP3 s štirimi zvočniki, AUX in USB vhod za zunanje naprave, upravljanje avdio naprave na volanu, tri samostojne sedeže v drugi vrsti, dva samostojna sedeža v 3. vrsti (ob doplačilu 600 evrov), električni pomik prednjih stekel, električno nastavljiva in ogrevani zunanji ogledali, prednje meglenke , HAC (Hill Assist Control) sistem za pomoč pri speljevanju v klanec in 6-stopenjski ročni menjalnik.