Novo doma: Poker Fordovih novincev po meri obrtnikov

Novo doma, Top

Ford je na našem trgu tudi uradno predstavil štiri nova lahka gospodarska vozila; Transit Connect, Transit Courier, Tourneo Connect in Tourneo Custom. 

Tovorni program:

Transit Connect in Transit Courier predstavljata pomemben del najnovejše štiričlanske družine Fordovih dostavnikov, ki so Fordu zagotovila prvo mesto pri prodaji gospodarskih vozil, saj so jih do konca oktobra prodali več kot 276.000 oziroma 8 odstotkov več kot leta 2016.

Ford Transit Connect

Novi Transit Connect uvaja prenovljen videz sprednjega dela. Transitovo masko s tremi letvami dopolnjujejo vitkejše luči – ksenonski žarometi in dnevne luči LED pri bolje opremljenih različicah.

V nadgrajeni kabini Transita Connecta opazimo spremenjeno armaturno ploščo z novim osrednjim nadzornim območjem, ki pri modelih z višjo stopnjo opreme vključuje tudi 6-palčni zaslon na dotik. Pri Fordu veliko stavijo tudi na večjo trpežnost novih materialov oblazinjenja.

V motorni paleti sta na voljo Fordov novi 1,5-litrski dizelski motor EcoBlue nova različica 1,0-litrskega bencinskega motorja EcoBoost. Nadgrajeni šeststopenjski ročni menjalnik zdaj serijsko dopolnjuje vse motorje. Kupci vozila z 1,5‑litrskim motorjem EcoBlue lahko naročijo tudi novi osemstopenjski samodejni menjalnik.

Pri novem Transitu Connect bodo upravitelji voznih parkov lahko izbirali med različicami s kratko in dolgo medosno razdaljo ter prostorom za tovor s prostornino do 3,6 m3. Nosilnost bo na voljo v razponu od 520 do 890 kg, izbirali pa bodo lahko tudi med karoserijskima izvedenkama furgon in kombi furgon.

Ford Transit Courier

Na slovenske ceste zapeljal tudi novi Transit Courier, ki se kot najmlajši član Fordove družine Transitov pridružuje prenovljeni paleti lahkih gospodarskih vozil. S svojimi atributi bo skušal nagovoriti predvsem male podjetnike, ki so vezani na urbano dostavo blaga.

Novi model prinaša prenovljen videz sprednjega dela, ki vključuje preoblikovano odprtino maske in spremenjeno zasnovo spodnje polovice sprednjega dela.

V notranjosti je preoblikovana sredinska konzola na čelu z novim, 6-palčnim barvnim zaslonom na dotik pri različicah z višjo stopnjo opreme. Zaslon je zdaj prestavljen nekoliko bližje k vozniku.

Kupci lahko ponovno izbirajo med 1,5-litrskimi dizelskimi motorji TDCi in 1,0-litrskim bencinskim EcoBoostom. Namesto petstopenjskega ročnega menjalnika je del serijske opreme novi šeststopenjski ročni menjalnik.

Za potencialno nižje stroške uporabe je pri dizelskih modelih serijsko na voljo nov paket za učinkovitejšo porabo, ki zagotavlja večjo aerodinamičnost z aktivno masko, s pomočjo katere se motor ogreje hitreje, obenem pa je pri vožnji zmanjšan zračni upor.

Ponudniki dostave v mestih lahko pri naročilu novega Transita Courier izbirajo med nosilnostjo od 500 do 590 kg in prostornino za tovor do 2,4 m3. Na voljo bo tudi nova različica Limited, ki bo predstavljala alternativo kupcem, ki so doslej posegali po dinamičnem modelu Sport iz vrha ponudbe.

Maloprodajni cenik Ford Transit Courier 2018

Potniški program:

Ford Tourneo Connect

Paleti Fordovih modelov namenjenih prevozu potnikov se je pridružil tudi novi Ford Tourneo Connect, ki uvaja nov videz sprednjega dela z višje nameščeno masko s petimi letvami. Dopolnjujejo jo vitkejše luči – ksenonski žarometi in dnevne luči LED pri bolje opremljenih različicah. Touneo Connect je na voljo v 5- ali 7-sedežni (Grand) različici.

Notranjost Tournea Connect je nadgrajena s (po besedah Forda) bolj trpežnimi materiali oblazinjenj. Armaturna plošča je spremenjena, novo osrednje nadzorno območje pri modelih z višjo stopnjo opreme vključuje tudi 6-palčni barvni zaslon na dotik.

Pogonska paleta je enaka modelu Transit Connect.

Prenovljen model Tourneo Connect stavi na prilagodljivost z vsestransko namestitvijo sedežev, obilico prostora za prtljago in dvojnimi drsnimi stranskimi vrati. V razmerju 60:40 je zadnje sedeže Tournea Connecta možno plosko zložiti in jih pomakniti naprej ali povsem odstraniti, da je za sprednjima sedežema 2410 litrov prostora. Tudi zadnja sedeža Grand Tournea Connect je možno hitro in preprosto plosko zložiti, da je v prtljažniku na voljo 2620 litrov prostora, sedeže v tretji vrsti pa je možno pomikati tudi naprej in nazaj.

Maloprodajni cenik Ford Tourneo Connect 2018

Ford Tourneo Courier

Novi Tourneo Courier bo skušal nagovoriti mlade družine in urbane popotnike z aktivnim življenjskim slogom – predvsem s svojo prostornostjo za potnike in prtljago. Sedeže v prilagodljivem zadnjem delu je možno priročno preklopiti in zložiti v razmerju 60:40 ter zagotoviti 1656 litrov prostora, ki je dostopen prek dvojnih drsnih vrat. Na voljo so štirje nivoji opreme, med katerimi je najizdatneje opremljen Titanium.

Novi model prinaša prenovljen videz sprednjega dela, ki vključuje preoblikovano odprtino maske in spremenjeno zasnovo spodnje polovice sprednjega dela.

V notranjosti je preoblikovana sredinska konzola na čelu z večjim 6-palčnim barvnim zaslonom na dotik pri različicah z višjo stopnjo opreme. Zaslon je tudi tu pomaknjen nekoliko bližje k vozniku.

Kupci lahko v paleti pogonskih sklopov izbirajo med 1,5-litrskimi dizelskimi motorji TDCi in 1,0-litrskim bencinskim EcoBoostom. Namesto petstopenjskega ročnega menjalnika je del serijske opreme novi šeststopenjski ročni menjalnik.

Tudi pri različici Tourneo Courier je na voljo aktivna prednja maska, ki skrbi za toplotno in aerodinamično optimizacijo.

Maloprodajni cenik Ford Tourneo Courier 2018