Novo doma: Peugeot 5008 (zakaj je SUV zamenjal enoprostorca?)

Novo doma

Ime ostaja enako, celoten koncept pa je povsem spremenjen: novi Peugeot 5008 vstopa na novo področje, med velika športno terenska vozila s sedmimi sedeži segmenta C. Na ta naraščajoči trg prihaja kot nov tekmec. Novo športno terensko vozilo Peugeot 5008 vsebuje voznikovo mesto Peugeot i-Cockpit zadnje generacije, modularno konstrukcijsko osnovo EMP2 ter sisteme za udobje in varnost. […]

Ime ostaja enako, celoten koncept pa je povsem spremenjen: novi Peugeot 5008 vstopa na novo področje, med velika športno terenska vozila s sedmimi sedeži segmenta C. Na ta naraščajoči trg prihaja kot nov tekmec. Novo športno terensko vozilo Peugeot 5008 vsebuje voznikovo mesto Peugeot i-Cockpit zadnje generacije, modularno konstrukcijsko osnovo EMP2 ter sisteme za udobje in varnost.

Za Peugeot 5008, ki je bil javnosti prvič predstavljen na avtomobilskem salonu v Parizu pred mednarodnim lansiranjem spomladi 2017, je na voljo pestra paleta motorjev ter raznolik prodajni program, vključno z dinamičnima izvedenkama GT in GT Line.

Zakaj se je Peugeot odločil, da bo novi 5008 postal športno terensko vozilo in izstopil iz skupine enoprostorskih vozil s sedmimi sedeži segmenta C?

Od leta 2009, ko je bila lansirana prva generacija vozil Peugeot 5008, do danes je avtomobilski segment C prestal številne spremembe.

Tako kot v skoraj vseh ostalih avtomobilskih segmentih, se je tudi v segmentu C razširila ponudba športno terenskih vozil (SUV). Ta nova zvrst avtomobilov namreč idealno izpolnjuje pričakovanja današnjih kupcev. V zadnjih nekaj letih je karoserijska različica športno terenskih vozil postala tretja najbolje prodajana v Evropi med vsemi avtomobilskimi segmenti, takoj za petvratnimi limuzinami segmentov B in C.

Športna terenska vozila so moderni avtomobili, ki uporabnikom ponujajo privlačno kombinacijo statusnega simbola, dovršenih tehnologij, izjemne priročnosti in osebnih užitkov v vožnji.

Omenjene vrednote so odsev podobe znamke Peugeot in njene strategije za prodor na trg vozil višjega cenovnega razreda, zaradi česar so si oblikovalci in inženirji skupine PSA leta 2012 zastavili ambiciozen program lansiranja petih novih športnih terenskih vozil v manj kot enem letu. Velika ofenziva znamke se je pričela marca letos s predstavitvijo novega športno terenskega vozila Peugeot 2008, nadaljevala pa se je maja ob razkritju spektakularnega novega športno terenskega vozila Peugeot 3008. Na Kitajskem je še naprej v prodaji prejšnja generacija vozila 3008, ki pa je bila pred kratkim oblikovno prenovljena, poleg tega pa bo za kitajski trg na voljo še podaljšana izvedenka novega športno terenskega vozila Peugeot 3008, ki so jo pravkar predstavili na avtomobilskem salonu Chengdu pod imenom Peugeot 4008. Novi Peugeot 5008 je torej peto športno terensko vozilo, ki ga je znamka Peugeot razkrila v roku enega leta.

Peugeot 5008 je postal SUV zaradi tega, ker je poprejšnji segment na voljo skoraj izključno v Evropi, za program 5008 pa so si zadali svetovne ambicije. Pa tudi zato, ker se zdi, da je izjemen uspeh vozil C SUV nastal kot posledica upada prodaje klasičnih petvratnih limuzin in enoprostorskih vozil. Zakaj? Najverjetneje zato, ker se želi danes vse več kupcev otresti klasičnih karoserijskih različic. Poleg tega pa nekateri, zlati lastniki karavanov in enoprostorskih vozil, ne želijo biti zgolj lastniki družinskega in le funkcionalnega vozila.