Peugeot 208 T16 in Rok Turk na 24. Avtomobilskem salonu Slovenije

Aktualno, Avtomobilizem, Reli, Slovenija, Šport

V ponedeljek se je v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču pričel 24. Avtomobilski salon Slovenije – na njem se predstavljajo tudi rally voznik Rok Turk in ekipa OPV Racing Cars z rally dirkalnikom Peugeot 208 T16. Vrhunski dirkalnik razreda R5 z 1,6-litrskim turbo motorjem in 5-stopenjskim sekvenčnim menjalnikom ima pogon na vsa štiri kolesa, premore pa […]

V ponedeljek se je v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču pričel 24. Avtomobilski salon Slovenije – na njem se predstavljajo tudi rally voznik Rok Turk in ekipa OPV Racing Cars z rally dirkalnikom Peugeot 208 T16.

Vrhunski dirkalnik razreda R5 z 1,6-litrskim turbo motorjem in 5-stopenjskim sekvenčnim menjalnikom ima pogon na vsa štiri kolesa, premore pa 280 konjskih moči ter 400 njutonmetrov navora. Atraktiven videz in njegove zmogljivosti navdušujejo tako navijače kot seveda tudi rally voznike – v letošnji sezoni ga bo na izbranih rallyjih slovenskega državnega prvenstva vozil Rok Turk, na sovozniškem sedežu pa mu bo zapiske brala Blanka Kacin.

IMG-3

Navdušenja nad novim dirkalnikom lanskoletni prvak v FIA rally prvenstvu centralno evropske cone med vozili na sprednji pogon in državni prvak Slovenije v rallyju v diviziji 2 ne skriva: “Že v preteklih nastopih s takšnim dirkalnikom smo zabeležili odlične rezultate, med drugim tudi zmago ob premiernem nastopu, leta 2015 na Saturnus rallyju Velenje. Zdaj smo tudi v Sloveniji dobili prvi dirkalnik razreda R5, ki je v lasti ekipe OPV Racing Cars, ki jo vodi Tomaž Kavčič, in s katero sodelujemo že kar nekaj sezon. Seveda se prihajajočih rallyjev s Peugeotom 208 T16 zelo veselim!”

IMG-4

Zanimanje nad avtomobilom je pokazal tudi predsednik vlade RS, g. Miro Cerar, saj se je v svojem mimohodu ob otvoritvi 24. Avtomobilskega salona Slovenije za nekaj trenutkov ustavil na razstavnem prostoru znamke Peugeot.

IMG-2732

Tehnični podatki – Peugeot 208 T16:

– 1,6-litrski turbo motor

– 280 konjskih moči pri 6.000 vrt./min.
– 400 Nm navora pri 2.500 vrt./min.
– pogon na vsa štiri kolesa
– 5-stopenjski sekvenčni menjalnik
– minimalna dovoljena teža 1.200 kg