Novo doma: Novi Q7 z vsemi atributi blagovne znamke Audi

Novo doma

Luksuzno udobje, največja notranjost v tem segmentu in do 325 kg manjša masa, to je nova generacija Audija Q7, ki (kot pravijo) postavlja nova merila. Z inovativnimi asistenčnimi in multimedijskimi sistemi se med konkurenčnimi velikimi športnimi terenci uvršča v sam vrh ponudbe. Novi motorji porabijo manj goriva kot pri prejšnjem modelu, z novim Q7 3.0 […]

Luksuzno udobje, največja notranjost v tem segmentu in do 325 kg manjša masa, to je nova generacija Audija Q7, ki (kot pravijo) postavlja nova merila.

Z inovativnimi asistenčnimi in multimedijskimi sistemi se med konkurenčnimi velikimi športnimi terenci uvršča v sam vrh ponudbe. Novi motorji porabijo manj goriva kot pri prejšnjem modelu, z novim Q7 3.0 TDI e-tron quattro pa Audi prvič ponuja tudi učinkovit priključni hibrid s stalnim štirikolesnim pogonom quattro.

S petimi sedeži brez voznika tehta le 1.995 kg, kar je v primerjavi s prejšnjim modelom glede na opremo do 325 kg manj. Vozilo zaradi lahke konstrukcije karoserije, izdelane iz kombinacije različnih materialov, in popolnoma novega podvozja združuje visoko raven udobja z zmogljivostmi Audijevih športnih modelov in obenem ohranja odlične vrednosti emisij CO2.

Q7-notranjost

Dinamika je del serijskega paketa

Elastični motorji v kombinaciji s prilagodljivim podvozjem in lahko karoserijo so odlike, zaradi katerih je Audi Q7 eden izmed najbolj dinamičnih velikih SUV-jev. Takšne vozne zmogljivosti so še pred nekaj leti veljale za domeno športnih vozil. Motorja 3.0 TFSI z močjo 245 kW (333 KM) in 3.0 TDI z močjo 200 kW (272 KM) poskrbita, da novi Audi Q7 za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje le 6,1 oz. 6,3 sekunde.

Pri motorju TFSI je najvišja hitrost 250 km/h le še formalnost, motor TDI pa zlahka doseže 234 km/h, seveda na varnih cestah, ki to hitrost omogočajo. Poraba je pri tem izredno nizka. Dizelski šestvaljnik v povprečju potrebuje samo 5,7 litra goriva na 100 kilometrov (149 g CO2 na km), TFSI pa 7,7 litra goriva na 100 kilometrov, kar ustreza emisiji 179 gramov CO2 na kilometer.

Multimedijski sistemi

Kot del dodatne opreme sta na voljo druga generacija modularnega sistema infotainment in Audijev virtualni prikazovalnik. Novi all-in-touch upravljalni element za MMI vključuje veliko površino na dotik, zato je upravljanje z njim intuitivno in preprosto. Audijev tablični računalnik za potnike na zadnjih sedežih in avdiosistema s tridimenzionalnim zvokom so nekatere izmed ostalih privlačnih inovacij. Novost je tudi integracija pametnega telefona s funkcijama Google Android Auto in Apple CarPlay preko novega Audijevega vmesnika za pametni telefon (Audi smartphone interface).

Serijski asistenčni sistemi

Ponuja bogat nabor asistenčnih sistemov, med drugim adaptive cruise control (avtomatsko uravnavanje razdalje) z asistenco za zastoje, prediktivna asistenca za učinkovitost vožnje, asistenca za manevriranje s prikolico in asistenca za prečni promet zadaj.

novi-q7-zunanjost-zadaj

Audi Q7 tudi kot priključni hibrid s pogonom quattro

Audi Q7 e‑tron quattro, ki bo v Nemčiji na voljo začetek leta 2016, je prvi Audijev priključni hibrid z dizelskim motorjem in hkrati prvi dizelski priključni hibrid s pogonom quattro v segmentu prestižnih športnih terencev. Njegova sistemska moč znaša 275 kW (373 KM), sistemski navor pa 700 Nm. Po meritvah, skladnih z novim evropskim voznim ciklusom (NEVC), porabi samo 1,7 litra goriva na 100 kilometrov (46 g CO2 na km). Povsem napolnjena litij-ionska baterija zadošča za razdaljo do 56 kilometrov (po NEVC).