Tim Novak na reli za svetovno prvenstvo, pred tem še popis relija na Poljskem

Avtomobilizem, Reli, Šport

Tim Novak-Uroš Ocvirk bosta z dirkalnikom Ford Fiesta R2 nastopila v pokalu Fiesta DMACK Trophy na nemškem reliju, ki velja za svetovno prvenstvo! Pred tem pa bosta popisala še reli na Poljskem, da pridobita potrebne izkušnje. Sedaj je zagotovo, da se gorenjsko-notranjska dvojica odpravlja na reli za svetovno prvenstvo, kjer bo nastopila v pokalu Ford […]

Tim Novak-Uroš Ocvirk bosta z dirkalnikom Ford Fiesta R2 nastopila v pokalu Fiesta DMACK Trophy na nemškem reliju, ki velja za svetovno prvenstvo! Pred tem pa bosta popisala še reli na Poljskem, da pridobita potrebne izkušnje.

Sedaj je zagotovo, da se gorenjsko-notranjska dvojica odpravlja na reli za svetovno prvenstvo, kjer bo nastopila v pokalu Ford Fiesta DMACK Trophy, ki velja za valilnico mladih talentov. Pred nastopom na asfaltnem nemškem reliju ADAC Rallye Deutschland se bosta odpravila še na popis 72. Lotos Rally Poland, da pridobita dovolj izkušenj ter se spoznata z ekipo M-Sporta, ki skrbi za omenjeni pokal.

»Sedaj lahko dokončno potrdimo, da bomo šli v Nemčijo na WRC nastopati v pokalu Fiesta DMACK Trophy. S pomočjo domačega podjetja Krokar, AŠ2005 in drugih sponzorjev smo si uspeli zagotoviti dovolj finančnih sredstev, da gremo na eno dirko za svetovno prvenstvo,« je veselo dejal 20-letni študent strojništva.

Reb-3925

»Glavni cilj je, da se pokažemo in dokažemo na svetovni ravni in predvsem, da dobiva izkušnje na tako zahtevni dirki. Nemčijo smo izbrali zaradi asfaltne podlage, saj sem na njej najbolj domač, toda vseeno sem prepričan, da bo dirka zelo zahtevna. Velikih pričakovanj nimamo, ker nekaj najhitrejših voznikov nastopa v pokalu že drugo sezono in imajo zato ogromno kilometrine za sabo, sploh na dirkah svetovnega prvenstva. Zato je jasno, da bova težko konkurenčna, čeprav bova naredila vse, da bova dosegla vsaj kakšen dober čas na posamezni hitrostni preskušnji,« je še dejal. V pokalu nastopajo z dirkalniki Ford Fiesta, ki imajo litrski turbo motor (1.0T) z okoli 170 ‘konji’, sekvenčni 5-stopenjski menjalnik in nastavljivo dirkaško podvozje.

Skoraj dva meseca prej, torej v začetku julija, pa se odpravljata še na en reli za svetovno prvenstvo, to je reli na Poljskem. »Res je, na Poljskem bova opravila popis proge oziroma se seznanila z obsegom dirke za svetovno prvenstvo. Tam bova preverila, kakšen mora biti tempo popisa, na kaj je treba biti še posebej pozoren in hkrati tudi izboljšava zapiske oziroma proces popisovanja. Poleg tega pa bova v sproščenem vzdušju navezala stike z ljudmi iz M-Sporta, ki skrbijo za Fieste, da bo potem v Nemčiji lažje«, je še dodal.

Reli na Poljskem se bo odvijal od 2. do 5. julija 2015, reli v Nemčiji pa bo deveta preizkušnja od 13. dirk, izpeljan pa bo od 20. do 23. avgusta 2015.