Test: Ford Tourneo Courier 1,0 ecoboost Titanium

Ford, Testi

Ko sedež za volan Forda, v drugačno različico modela kot prejšnjič, si vedno poln navdušenja in se sprašuješ, le s čim mi lahko Ford tokrat postreže, kar mi še ni in vedno se najde nekaj. Tokrat je bil na našem testu Ford Tourneo Courier z motorjem 1,0 ecoboost in opremo Titanium. Čeprav naj bi v […]

Ko sedež za volan Forda, v drugačno različico modela kot prejšnjič, si vedno poln navdušenja in se sprašuješ, le s čim mi lahko Ford tokrat postreže, kar mi še ni in vedno se najde nekaj.

Tokrat je bil na našem testu Ford Tourneo Courier z motorjem 1,0 ecoboost in opremo Titanium. Čeprav naj bi v osnovi bili vsi avtomobili namenjeni transportu, nam ime Courier izda, da gre za avtomobil, ki ponuja nekaj več prostora za prevoz, v tem primeru za prtljago.

ford-tourneo-courier-spredaj-pogled

Udobje in prostor

Prednost tega modela je zagotovo v prostornini, ki jo ponuja na dolžini 4,157 m, prtljažnik omogoča od 708 do 1656 litrov. Zaradi tega ga lahko hitro iz navadnega avtomobila prelevimo v dostavnika in obratno.

Od konkurence odstopa tudi pri širini, saj presega 2 m, kar mu omogoča dobro lego oz. stabilno vožjo.

V notranjosti nudi precej odlagalnih mest, dodaten prostor po višini, sedeži se enostavno zložijo … Za voznika je priročno tudi naslonjalo za roko, ki hitro postane nepogrešljivo.

Aktivno družino ali posameznika, po možnosti s še kakšnim hišnim ljubljenčkom, ta tip vozil že zadovolji za najnujnejše potrebe in nekako zagotavlja vsestransko uporabo, seveda tudi za spodobno ceno (pod 15.000 €).

ford-courier-notranjost

Za volanom?

Prva opazka za volanom je bila zagotovo preglednost, ki jo nudi. Precej je steklenih površih, ki zagotavljajo veliko vidno polje. Pri raznoliki vožnji hitro opaziš sistem za pomoč pri speljevanju v klanec, ki pride prav tako bolj, kot manj izkušenim voznikom. Seveda je tukaj še omejevalnik hitrosti s katerim je vožnja bolj sproščujoča, saj ti ni potrebno nenehno spremljati merilnik hitrosti.

Tourneo Courier ima seveda že znani Sync, ki ga Ford omogoča v svojih vozilih. Predvidevam, da se največ uporablja povezava s telefonom ter radio.

Od tehnologije oprema Titanium, pri tem modelu, nudi dodatno sprednji meglenki, samodejni vklop žarometov ter brisalce s tipalom za dež, vse ostalo se nanaša bolj na izgled (platišča, barve …).

Kaj pa poraba? Glede na prostornino motorja smo pričakovali kombinirano porabo malenkost pod 6 litri / 100 km a kot pravijo, vsega pač ne moreš imeti, poraba je bila 6,7 litrov / 100 km. Pri tem fordu je glavni adut prostoren prtljažnik in odlična preglednost nad prometom.

Dejansko je ideja o vsestranskosti, za spodobno ceno zanimiva ideja tega razreda, ki ga ponujajo še ostali proizvajalci kot so Renault, Peugeot in Citroen, a nekako imamo občutek, da to v današnji družbi le redki cenijo.

ford-vtis-prostor

Podatki

Motor / menjalnik: 1.0 (3-valjni bencinski turbo motor 74 kW) / 5. st. ročni
Kombinirana poraba goriva: 5,4 l/100km (CO2: 124 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 173 km/h / 12,3 sekund
Dolžina / širina / višina: 4157 / 1976 / 1726 mm
Medosna razdalja: 2489 mm
Teža: 1185 kg
Posoda za gorivo: 48 l
Št. sedežev: 5
Prostornina prtljažnika: 708 – 1656 l

Osnovna cena vozila (1.6 VCT 62 kW): 13.560 EUR
Osnovna cena testnega modela: 18.330 EUR

O Ford Tourneo Courier 1,0 ecoboost Titanium je odprta tudi tema na našem forumu Avtomobilizem in F1.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.