Novo doma: Citroen DS5

Aktualno, Novosti

Citroën, znamka z bogatimi 90-letnimi izkušnjami na področju inovacij, je z razvojem nove linije proizvodov razširila svojo ponudbo, ki dopolnjuje glavni izbor vozil. Linija vozil DS, ki jo zdaj sestavljata Citroën DS3 in DS4, je…

Citroën, znamka z bogatimi 90-letnimi izkušnjami na področju inovacij, je z razvojem nove linije proizvodov razširila svojo ponudbo, ki dopolnjuje glavni izbor vozil.

 
Linija vozil DS, ki jo sestavljajo Citroën DS3, DS4 in DS5, je namenjena strankam, ki iščejo neobičajen stil, torej radikalna vozila. Strankam, ki iščejo odločno sodoben pristop na področju Premium vozil.
 
9E8FC16C-7A4B-11E1-87DB-4FAE65B94067
 
Citroën DS5, ki je te dni zapeljal na slovenske ceste predstavlja novo etapo v razvoju linije DS. Je inovativno in vizionarsko vozilo, popolnoma v skladu s sloganom znamke “Créative Technologie”, ki ponuja še bolj neobičajne rešitve na področju stila, zgradbe, občutkov, ki jih vzbuja in prefinjenosti.
 
Drzen po svoji zgradbi in navdušujoč s svojim stilom, njegova aerodinamična oblika izraža največje dosežke znamke Citroën. Prefinjen z izvirnimi materiali, kot sta usnje Club in aluminij, ter edinstvene izvedbe sedežev, kot je izvedba Bracelet, ki predstavlja najvišjo raven francoske razkošnosti.
 
DS5 je nestandardni avtomobil, ki ponuja novo vizijo vozil Premium, ki se ponašajo z dejansko kompaktnostjo in ohranjanjajo prostorno notranjost. S tem presega običajne kompromise med estetskim videzom in funkcionalnostjo. DS5 meri v dolžino 4,52 metra (kar je 25 cm manj od limuzine Citroën C5), v širino 1,85 in višino 1,51 metra. S svojim obračalnim krogom, ki znaša 11,2 metra se uvršča med najbolj okretna vozila v svojem razredu. Prtljažni prostor je velik do 465 litrov po normi VDA.
 
852E5F8A-7A4B-11E1-B322-4FAE65B94067
 
Nekaj podatkov o novem vozilu:
Bencinska motorja 1.6 THP sta na voljo s 115 (156 KM) ali 147 kW moči (200 KM), oba sta opremljena s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom.
– Dizelska motorja pa ponujata ali 82 (112 KM) in šestopenjski robotizirani menjalnik ali 120 kW moči (163 KM) in možnost izbire med šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom.
– Vrh ponudbe DS5 predstavlja kombinacija 2,0-litrskega turbodizelskega motorja s 120 kW (163 KM), ki poganja sprednji kolesni par, in električnega motorja, ki s 27 kW vrti zadnji kolesi (skupaj 147 kW / 200 KM). Pogonski sklop omogoča vožnjo samo na elektriko v dolžini do štirih kilometrov in v idealnih pogojih, motorja pa delujeta usklajeno glede na način vožnje.
– DS5 uporablja tudi najboljšo Citroënovo tehnologijo, kot je elektronski nadzor pogona, druga generacija opozorilnika nenamerne spremembe voznega pasu, samodejno preklapljanje dolgih luči glede na promet v okolici, barvni projektor za prikaz podatkov na vetrobranskem steklu ali kamera za nadzor območja za vozilom ob vzvratni vožnji.
– Nivoji opreme so Chic, So Chic ter Sport Chic.
 
Najcenejša bencinska različica vas bo stala, če se boste odločili za tistega z 1.6 THP motorjem in 115 kW moči ter opremo Chic – zanj boste odšteli 27.800 evrov. Najcenejša dizelska različica z isto opremo, kot prej omenjena, vas bo stala 27.300 evrov. Za najdražjega velja seveda hibrid Hybrid4 Airdream z opremo Sport Chic za katerega je potrebno odšteti 42.250 evrov.
 
Omeniti velja še poseben pristop pri prodaji, saj trgovci ne ponujajo popustov, temveč omogočijo kupcu, da si za ponujeno ceno izbere pet dodatkov iz bogatega spiska dodatne opreme zastonj.