Avtomobilski SPA za članice AMZS

Aktualno

Toliko žensk za volanom, kot jih je bilo na drugem jubilejnem avtomobilskem ‘spaju’, se zlepa ne zbere na enem kupu. Gospe in dekleta so uspešno podrle vse stereotipe o tem, da ženske pač ne zmorejo voziti tako dobro kot…

Dogodek je bil namenjen kot darilo vsem zvestim članicam AMZS-ja.

 
Toliko žensk za volanom, kot jih je bilo na drugem jubilejnem avtomobilskem ‘spaju’, se zlepa ne zbere na enem kupu. Gospe in dekleta so uspešno podrle vse stereotipe o tem, da ženske pač ne zmorejo voziti tako dobro kot moški. V AMZS centru varne vožnje so se v sproščenem in zabavnem okolju preizkusile v vrtenju volana, podučile o varni vožnji in zabavale ob razvajanju strokovnjakov s področja mode in lepote.
 
Dogodek je potekal večplastno, začel se je z brezalkoholnim ‘koktejl’ sprejemom, nadaljeval z modno revijo in seveda vožnjo. Skupni imenovalec pa je bila varnost. Že ob samem začetku je vse zbrane prav na to spomnila Breda Florjančič, namestnica sekretarja Avto-moto zveze Slovenije, ki je vse navzoče pozvala k skupni zavezi za vožnjo brez prekoračitve omejitev hitrosti, brez alkohola in brez telefonov roki, ko sedejo za volan. AMZS se je namreč zavezala tem trem pravilom, več o njih pa lahko preberete na www.vvv2012.si.
 
46B632B2-7A66-11E1-8A2E-4FAE65B94067Udeleženke so se nato preizkusile v vožnji na poligonu varne vožnje. ‘Plezati’ so morale po spolzkem klancu, se izogibati oviram, lovile so zadek avtomobila, ko je le tega odneslo prek posebne ploščadi, ki posnema nenadno izgubo stabilnosti avtomobila. Doživele so tudi adrenalinske občutke pri prevračanju v posebni ‘prevračalni kletki’ in nenazadnje okusile hitrost na stezi za karting. Za zabavo in streznitev je poskrbel tudi sprehod med stožci s posebnimi očali, ki oponašajo stanje okajenosti, najbolj avanturistične pa so se preizkusile še na poligonu za terenska 4×4 vozila. Vse to seveda ob budnem nadzoru inštruktorjev, ki so opozorili na morebitne napake in jih seveda pomagali odpraviti.
 
Inštruktor Brane Legan je na koncu še pripomnil: “Nobenega razloga ni, da ženske ne bi vozile dobro in prav tak dogodek je odlična priložnost, da družbo spomnimo na to! Ženske, ki so zbrale voljo in pogum, da pridejo na dogodek, z njega zagotovo odidejo bogatejše za pozitivno izkušnjo in s še več vozniškega znanja.”
 
Za dinamično in varno vožnjo na poligonu je poskrbel Porsche Slovenija d.o.o. z blagovno znamko SEAT. Voznice so spoznale tudi vse Goodyearove novosti. 
 
A volan ni bilo edino kar so udeleženke videle pred seboj. Za vse ostalo razvajanje ženskih čutov so poskrbeli s čisto pravo modno revijo. Na njej je Peko predstavil novo kolekcijo modnih čevljev za pomladne in poletne dni,  manekenke so v barvite tone oblekli pri VALKING-u, ki nastaja pod spretnimi prsti modne oblikovalke Valerije Kralj, za popoln vtis pa so poskrbele še torbice MOJA MOJA, nakit Sintya Maja Milani in T*Art.
 
34E52DCC-7A66-11E1-9875-4FAE65B94067
 
A lepe niso bile le manekenke. Za pravi ženski videz udeleženk so poskrbeli pri Make Up Designory. Za vse, ki rade ustvarjajo pa so bili kot nalašč izbrani ustvarjalni kotički, ki so se lepo dopolnili s čitalnico Adria Media Ljubljana. Na dogodku pa so sodelovali še: Thermana Laško, M Holidays, Optika Knez, Aurora, Lisca, Tangle teezer in Petre Šotori.