Novo doma: Alfa Romeo Giulietta (osvežena podoba in še bolj športen značaj)

Novo doma

Nova Giulietta je  pripravljena na soočenje z izzivi prihodnosti, saj je zasnovana in izdelana v skladu z več kot stoletno tradicijo in uteleša pristen duh znamke Alfa Romeo. Osvežena podoba in še bolj športen značaj Prenovljena Giulietta ima preoblikovan prednji del z novim odbijačem in masko hladilnika z novo oblikovanim satjem. Sklop spominja na legendarno […]

Nova Giulietta je  pripravljena na soočenje z izzivi prihodnosti, saj je zasnovana in izdelana v skladu z več kot stoletno tradicijo in uteleša pristen duh znamke Alfa Romeo.

Osvežena podoba in še bolj športen značaj

Prenovljena Giulietta ima preoblikovan prednji del z novim odbijačem in masko hladilnika z novo oblikovanim satjem. Sklop spominja na legendarno deteljico, enega najbolj prepoznavnih simbolov v zgodovini avtomobilizma. Nov par prednjih luči, unikatno oblikovana lahka platišča in par izpušnih cevi dajejo novi Giulietti povsem novo podobo. Najbolj športni nivo opreme Veloce prinaša še drznejši videz, ki vključuje odbijače z rdeče obarvano spodnjo obrobo, detajle v videzu ogljikovih vlaken ter ohišje zunanjih vzvratnih ogledal, obrobo prednjih meglenk in kljuke vrat v antracitni barvi. Notranjost potniške kabine je pri nivoju opreme Veloce serijsko opremljena s prednjimi športnimi sedeži iz usnja in alcantare ter z rdeče obšitimi vzglavniki in logotipom Alfa Romeo. Na seznamu opreme Veloce je tudi usnjen volanski obroč z rdečimi šivi ter detajli na armaturni plošči in oblogah vrat v videzu ogljikovih vlaken.

Športen videz zaznamuje tudi različici Giulietta in Giulietta Super. Prva ima črno obarvano armaturno ploščo v kombinaciji s sivo-črnimi sedeži, črn usnjen volanski obroč ter dodatke na armaturni plošči in oblogah vrat v črni barvi. Različica Giulietta Super ima posebno oblazinjene prednje sedeže in sivo-črno notranjost potniške kabine.

Novi 1,6 litrski JTDm motor z 88 kW (120 KM) in TCT menjalnikom

Motorna paleta obsega 8 motorjev:

– štiri turbobencinske: 1.4 TB 16v z 88 kW (120 KM), 1.4 TB Multiair 16v s 110 kW (150 KM), 1.4 TB Multiair 16v TCT s 125 kW (170 KM) in 1750 TBi 16v TCT s 177 kW (240 KM),

– ter štiri turbodizelske (1.6 JTDm 16v z 88 kW (120 KM), 1.6 JTDm 16v TCT z 88 kW (120 KM), 2.0 JTDm 16v s 110 kW (150 KM) in 2.0 JTDm 16v TCT s 129 kW (175 KM).

Novi 1,6 litrski turbodizelski JTDm motor z 88 kW (120 KM), ki je prvič vgrajen v model Giulietta, dopolnjuje samodejni TCT menjalnik z dvojno suho sklopko. Na ta način so združili že znane prednosti turbodizelskega motorja in udobja, ki ga lahko zagotovi samodejni menjalnik. TCT menjalnik skrbi za

hitro, učinkovito in gladko menjavo prestav. Tako opremljena Giulietta lahko doseže najvišjo hitrost 195 km/h in od 0-100 km/h pospeši v 10,2 sekundah, pri tem pa ostaja zelo varčna in prijazna do okolja: 3,9 l/100 km in 103 g emisij CO2.

Samodejni TCT menjalnik z dvojno suho sklopko lahko deluje povsem samodejno ali pa v sekvenčnem načinu menjave prestav, kjer lahko uporabnik sam določi ustrezno prestavo. Kot opcijo pri delno ročni menjavi prestav pa velja omeniti tudi par obvolanskih prestavnih ročic. Voznik Giuliette se lahko odloči tudi za uporabo DNA selektorja, kjer z izbiro načina vožnje določi več kriterijev: navora motorja, delovanje zavornega sistema v povezavi s funkcijo ‘Pre-Fill’, izbira primernega TCT programa menjave prestav, odzivnost stopalke za plin, izbira načina delovanja ESP sistema ter način delovanja samozapornega elektronskega diferenciala Q2 v povezavi s sistemom ASR. Vozniku so vedno na voljo trije različni programi delovanja vseh omenjenih komponent in sistemov, ki mu omogočijo odlično prilagoditev glede na njegove zahteve in način vožnje.

Sistem Uconnect z aplikacijo LIVE za neprekinjeno povezavo

Sistem Uconnect™ s 5- ali 6,5-palčnim zaslonom na dotik je nameščen na sredini armaturne plošče. Številne funkcije, kot so Uconnect™ LIVE, radio FM/AM, digitalni radio DAB, sistem Bluetooth® za prostoročno telefoniranje, vhoda AUX in USB za integracijo naprav, omogočajo dostop do vseh potrebnih informacij in razvedrila. Sistem vključuje tudi funkcijo branja prejetih SMS sporočil s tehnologijo pretvorbe besedila v govor. Uconnect™ LIVE omogoča dostop do spletnega radia TuneIn® z več kot 100.000 postajami z vsega sveta, do Deezer® Internet Music, ki ponuja več kot 35 milijonov skladb za uporabnike storitve Deezer Premium, do Reutersa, kjer so zbrane najnovejše svetovne novice, ter do Facebooka in Twitterja za stik s prijatelji. Radio Nav LIVE je opremljen tudi z možnostjo 3D prikaza zemljevidov.

Športni paket Veloce na voljo pri nivoju opreme Giulietta Super

Najzmogljivejša različica Giuliette z motorjem 1750 TBi 16v TCT s 177 kW (240 KM) in najvišjim nivojem opreme, nosi oznako Veloce in najbolje odraža športni karakter modela. Paket opreme Veloce ima vgrajeno posebno vzmetenje in aerodinamični paket, sestavljen iz bočnih obrob za pragova ter posebno oblikovanih odbijačev. Paket opreme Veloce vsebuje tudi lahka platišča R17 ter učinkovit zavorni sistem Brembo z rdeče obarvanimi zavornimi čeljustmi ter štirimi zavornimi bati na vsak zavorni disk, par ločenih izpušnih cevi pod zadkom ima v tem primeru še večji premer nameščenih cevi. Med ekskluzivnimi dodatki te različice velja omeniti še napis Veloce, prednji par glavnih žarometov z videzem ogljikovih vlaken, temnejša stekla zadnjih vrat ter ohišja zunanjih bočnih ogledal, obrob prednjih meglenk in maske hladilnika v antracitni barvi. Enake barve so tudi kljuke na vratih. Ekskluzivnost je opazna tudi v notranjosti potniške kabine. Prednji športni sedeži so oblazinjeni v kombinaciji usnja in alcantare ter na obeh, rdeče obšitih vzglavnikih označeni z logotipom Alfa Romeo.

Slovenski trg

Nova Giulietta ima na slovenskem trgu v serijski opremi tudi storitev Alfa Romeo 5 Plus, ki temelji na dolgoletnih pozitivnih izkušnjah. Storitev Alfa 5 Plus kupci prejmejo brezplačno ob nakupu novega osebnega vozila Alfa Romeo, omogoča pa brezskrbno uporabo vozila tudi po izteku 2-letne splošne garancije, vse do 5. leta starosti ali do skupno 120.000 prevoženih kilometrov (velja pogoj, ki nastopi prej).

Nova Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB 16v 120 je na voljo za 18.990 EUR oziroma 199 evrov mesečno. Za dodatni 1 evro, dobijo kupci še obvezno in kasko zavarovanje, z vključenim kritjem tatvine (podrobnejši pogoji financiranja so objavljeni na www.alfaromeo.si).