Novo doma: Pozdravili smo italijansko lepotico Giulio

Novo doma, Top

Eden najtežje pričakovanih avtomobilov ta hip je zagotovo Alfa Romeo Giulia. Italijanska znamka, do katere čustva goji tudi precej Slovencev, cilja, da bo avtomobil postal njen paradni konj. S kvaliteto želijo premamiti tudi netradicionalne profile ljubiteljev Alfe Romea. Medtem pa so srca “Alfistov” verjetno že kupljena. In ti najbolj cenijo tradicijo, ki je tudi imenu […]

Eden najtežje pričakovanih avtomobilov ta hip je zagotovo Alfa Romeo Giulia. Italijanska znamka, do katere čustva goji tudi precej Slovencev, cilja, da bo avtomobil postal njen paradni konj. S kvaliteto želijo premamiti tudi netradicionalne profile ljubiteljev Alfe Romea.

Medtem pa so srca “Alfistov” verjetno že kupljena. In ti najbolj cenijo tradicijo, ki je tudi imenu Giulia ne manjka. Zgodba se je začela leta 1962, ko je iz proizvodnje zapeljala prva. V takratnem času je avtomobil veljal za odličnega in je v svojem razredu v marsikaterem pogledu prekašal konkurente. Prodanih je bilo več kot milijon.

In s tradicijo (tudi tisto iz avtomobilskega športa) se Alfa Romeo ponaša še danes. Tako so slovensko premiero avtomobila, ki bo skušal rešiti sedanjost in prihodnost znamke, zelo lepo povezali z obiskom posadk, ki se v starodobnih Giuliah merijo na slovitem reliju Peking-Pariz. Ta je ravno v tem času zavil tudi prek Slovenije.

Vendar uspeh na trgu, ki je v tem segmentu izredno zahteven, ne bo prinesla stara slava, pač pa kvaliteta novega vozila, ki bo skušalo zagristi v konkurenčno premoč nemških rivalov. Pri Alfi Romeu trdijo, da so glavni aduti za tak podvig Giuliina oblika, kvaliteta, vozne lastnosti ter tehnologija.

Prednji del vozila tako zaznamuje značilna maska Alfe Romeo z agresivnim izgledom. Za doplačilo bodo na voljo bi-ksenonski žarometi in LED dnevne luči. Stranski profil vozila je dinamičen. Kratek previs, dolg pokrov motorja in vdolbena linija na boku Giulio kljub agresivnemu “pogledu” postavljajo ob bok bolj uglajenim nemškim limuzinam tega razreda. Zadek krasijo LED luči ter spojler. Od različice motorja je odvisno, ali ima Giulia eno ali dve izpušni cevi.

Notranjost vozila je zasnovana zelo elegantno, tradicionalno se prepletajo ravne in okrogle linije. Izstopa športno oblikovan volanski obroč, ki vsebuje tudi tipko za zagon motorja. Armaturna plošča je nekoliko zasukana proti vozniku. Na sredinski konzoli najdemo gumb za nadzor centralnega sistema. Prostornina prtljažnega prostora znaša 480 litrov.

Ena izmed pomembnih kvalitet nove Giulie je njena nizka teža. Gre za le slabih 1400 kilogramov težak avtomobil. To zagotavlja odlično razmerje med težo in močjo, obenem pa naj bi zagotavljalo udobje v vožnji. Kardanska gred je iz ogljikovih vlaken, vrata, blatniki, blok motorja in vzmetenje pa iz aluminija. Šasija je izdelana iz 70 % jekla visoke trdnosti. Odlične vozne lastnosti naj bi bile tudi posledica vzmetenja z ekskluzivno tehnologijo “Alfa link”. Krmiljenje je v razredu najbolj neposredno.

Alfa Romeo Giulia je prejela pet zvezdic na Euro NCAP testu. Sistemi, ki skrbijo za varnost so opozorilnik nenamerne spremembe voznega pasu, sistem za preprečevanje trka, samodejno zaviranje v sili in zaznavanje pešcev (deluje do 60 km/h) ter integriran zavorni sistem, ki zagotavlja najkrajšo zavorno pot med vozili tega razreda.

Giulia je bo na voljo s šeststopenjskim ročnim ali osemstopenjskim samodejnim menjalnikom.Voznik bo lahko izbiral tudi med tremi načini vožnje (od ekološko do športno naravnanega). Za široke množice bosta na voljo le dva dizelska motorja (s 150 ali 180 konjskimi močmi) prostornine 2,2 litra.

Giulia je vroča novost na avtomobilskem trgu

Giulia je vroča novost na avtomobilskem trgu

S strani avtomobilistične javnosti težko pričakovan avtomobil, ki obeta veliko, je pred težko nalogo. A začetni obeti so dobri. Svojo vlogo bo odigrala tudi cena. Če sklepamo po ceni za italijanski trg, bo začetna vrednost 35.500 evrov.