Novi razred A stavi na udobni in športni karatker

Novosti

Nova generacija razreda A združuje nasprotujoča si karakterja, športno dinamiko Formule 1 in udobje velikih limuzin Mercedes-Benz. Odslej je prehod med športnim in udobnim karakterjem dostopen samo s pritiskom na stikalo DYNAMIC SELECT. Nov je vstopni motor z znižanimi emisijami CO2. Prenovljeni model Mercedes-AMG A45 AMG se ponaša s povečano maksimalno močjo, ki odslej znaša […]

Nova generacija razreda A združuje nasprotujoča si karakterja, športno dinamiko Formule 1 in udobje velikih limuzin Mercedes-Benz. Odslej je prehod med športnim in udobnim karakterjem dostopen samo s pritiskom na stikalo DYNAMIC SELECT.

Nov je vstopni motor z znižanimi emisijami CO2. Prenovljeni model Mercedes-AMG A45 AMG se ponaša s povečano maksimalno močjo, ki odslej znaša kar 280 KW (381 KM) in s tem prevzema status najmočnejše kompaktne limuzine. Od 3. julija dalje bodo prenovljeni modeli na voljo za naročilo, konec septembra ga boste lahko spoznali v salonih Mercedes-Benz.

S pomočjo stikala DYNAMIC SELECT se karakter vozila spremeni le ob dotiku stikala. Na voljo so programi »Comfort«, »Sport«, »Eco« in »Individual«, pri katerem si lahko voznik sam nastavi lastnosti motorja, menjalnika, vzmetenja, volana in tudi klimatske naprave. Modeli A 200 d 4MATIC, A 220 4 MATIC, A 220 d, A 220 d 4MATIC, A 250 4MATIC, A 250 Sport and A 250 Sport 4MATIC so serijsko opremljeni s sistemom DYNAMIC SELECT. Sistem je na voljo serijsko vseh modelih, opremljenih z 7G-DCT menjalnikom, paketom AMG line ali spuščenim podvozjem.

mercedes-a-zunanjost

Multimedia

Nova generacija razreda A je prvi Mercedes-Benz, ki bo na voljo s celovito integracijo pametnega mobilnega telefona. Od začetka leta 2016 bo za kupce na voljo sistem Apple ® CarPlay ® (za uporabnike telefonov iPhone®) in MirrorLink ®. V primeru Apple ® CarPlay ® bo sistem podpiral telefoniranje, navigacijo, poslušanje glasbe, prejemanje in pošiljanje sporočil SMS in elektronske pošte s pomočjo glasovnih ukazov in elektronske pomočnice SIRI. Da sistem ne bo motil voznika med vožnjo se bodo na zaslonu prikazovale le pomembne vsebine iz mobilnega telefona.

Asistenčni sistemi

Z vrsto asistenčnih sistemov, od sistema za zaznavanje vozil v mrtvem kotu, sistema ATTENTION ASSIST do sistema za uravnavanje varnostne razdalje DISTRONIC PLUS, je razred A vzor tekmecem v svojem razredu. Vozniku ponuja celovit sistem aktivne in pasivne varnosti. Novi serijski sistem COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS s pomočjo radarja zaznava stanje pred vozilom in opozori voznika na nevarnost trčenja. V primeru neodzivnosti voznika bo avtomobil samodejno aktiviral zaviranje v sili in pomagal preprečiti nesrečo oz zmanjšal njene posledice. Za varnost ob nočni vožnji so na voljo novi LED High Performance žarometi, ki omogočajo nočno vožnjo s preglednostjo vožnje ob dnevni svetlobi.

mercedes-a-zelena

Novi Mercedes-AMG A 45 4MATIC

Novi model Mercedes-AMG A 45 4MATIC se ponaša z izjemnimi karakteristikami. Skupaj z novim, prilagodljivim vzmetenjem, prenovljenim športnim menjalnikom in motorjem je s 280 KW (381 KM) najmočnejša kompaktna limuzina v segmentu. S pomočjo nove elektronike speljevanja je pospešek od 0 do 100 km/h izboljšan za 0,4 sekunde in znaša 4,2 sekunde. Maksimalen izkoristek omogoča inteligentni sistem pogona 4MATIC. Kljub povečanim zmogljivostim se ni povišala poraba goriva (ta znaša v povprečju 6,9 litra na 100 km) in nespremenjen ostaja tudi delež izpustov CO2.

novi-amg-a-razred