Iztok: Kako Dubaj spremeni voznika

Blog, Zanimivosti

Vsak košček sveta ima svoje navade, svoja pravila. Slovenec, Evropejec, ki se preseli na Bližnji vzhod in prične voziti v vsakdanjem dubajskem prometu se hoče, noče mora akumulirati v tukajšnjo logiko.

Vsak košček sveta ima svoje navade, svoja pravila. Slovenec, Evropejec, ki se preseli na Bližnji vzhod in prične voziti v vsakdanjem dubajskem prometu se hoče, noče mora akumulirati v tukajšnjo logiko vožnje. Nekatere stvari so preprostejše, druge nelogične, spet tretje bizarne. Nekaj sem jih naštel spodaj…

Šest in večpasovnice, ki so občasno (v času Ramadana zelo pogosto) lahko tudi popolnoma zabite zaradi pogostih nesreč ali zgolj zaradi ‘rush hour’. Ob povratku v Slovenijo se ti zdi glavna avtocestna žila Ljubljana – Koper preprosto preozka…

Sheikh Zayed Road (foto: dubaimetro.eu)

Sheikh Zayed Road (foto: dubaimetro.eu)

Nesreče na dnevni ravni so žal del vsakdana v Dubaju. Skorajda, da ne mine dan, da ne bi opazil vsaj ene manjše nesreče med svojimi vsakodnevnimi opravki. Žal so tudi zelo pogoste nesreče z resnimi zdravstvenimi posledicami. Verjetnost, da si udeležen v nesreči je precejšna. Slabo vozniško kulturo gre prepisati objestnim voznikom z velikimi SUV-i, ki se ti prilepijo na rit vozila in nepremišljenim indijskim in pakistanskim voznikom, ki menjajo smeri brez uporabe smerokazov. Oblast in RTA sicer poskušata izobraževati voznike, a je to sila dolgotrajen proces. Vsekakor postaneš bolj premišljen voznik, če želiš varno prispeti na cilj.

Polkrožno obrni – medtem, ko v Sloveniji veselo pišejo kazni voznikom, ki na križišču polkrožno obračajo, je tu to stalna (nujna) praksa. Celo posebna križišča in pasovi na avtocesti so rezervirani in namenjeni polkrožnemu obračanju, kar zelo poenostavi vaše potovanje, če zgrešite kakšen odcep oziroma križišče. Z nekaj prilagoditev bi to lahko zelo hitro omogočili tudi v Sloveniji, da ne omenim pasov za tiste, ki zavijajo desno…

Močnejši, večji ima prednost še kako velja v Dubaju. Nissan Patrol, Toyota Land Cruiser, Ford F-150, F-250, F-350, Ram 1500 so vozila, ki pogosto preprosto zapeljejo pred teboj iz pasu, ki se priključuje glavni cesti. Potrebno je žal razumeti, da v kolikor sediš v Nissan Tiidi ali podobnem majhnem vozilu, da preprosto spustiš stopalko za plin in spustiš voznika predse. Vozniki večjih vozil se poslužujejo tudi ‘tailgatinga’, kar pomeni vožnje odbijač na odbijaču pri visokih hitrostih. V tem primeru se moraš preprosto enostavno umakniti.

A photo posted by Arnab Saha (@carbonoctane) on

– Superšportni avtomobili so povsod in po nekaj mesecih življenja v Dubaju hitro razumeš, da je najverjetneje gostota Porsche Panamer enaka kot v Sloveniji pogostost Volkswagen Passata. V dobrem letu dni bivanja sem opazil manj kot pet klasičnih Golfov, saj so večinoma vsi GTI ali pa kar R različice (enako velja za Focusta, ki se tu najbolj prodaja v različici ST). Ferrari F430, ki je sila simpatičen superšportnik, je praktično v Dubaju že izumrl, saj so ga vsi hitro zamenjali z aktualnim modelom 458 Italia. Ob prihodu novega modela 488 GTB pa predhodnika zagotovo čaka enaka usoda. AMG GT S, ki je trenutno top Mercedesov izdelek pa je v Dubaju bolj pogost kot v Sloveniji BMW serije 5.

Mercedes-Benz AMG GT S in Jeep Wrangler #alsarab by Ramy 4x4

Mercedes-Benz AMG GT S in Jeep Wrangler #alsarab by Ramy 4×4

Maserati Quattroporte (foto: drivearabia.com)

Maserati Quattroporte (foto: drivearabia.com)

– Rabljeni avtomobili so večinoma zelo ugodni, saj denimo Maseratija Quattroporte letnik 2006-2008 dobiš že za okoli dobrih 13 tisoč evrov, medtem ko je v Sloveniji dražji za približno 50 odstotkov. Tudi novi avtomobili so cenejši zaradi nižjih dajatev, a so razlike manjše oziroma varirajo od modela do modela. Slovenski avto.net je tu dubizzle.com.

Piknik ob avtocesti? – Zakaj pa ne. Pogosto lahko opaziš v Združenih arabskih emiratih, da malce izven mesta ob avtocesti ljudje (večinoma kakšni Egipčani, Sirijci,…) parkirajo svoje družinsko vozilo in pripravijo manjši ogenj za “roštiljado” ob bližnji sipini.

Kamela sredi ene izmed glavnih cest v Dubaju. (thenational.ae)

Kamela sredi ene izmed glavnih cest v Dubaju. (thenational.ae)

– Kamela na cesti je pogostejši pojav kot v Sloveniji krava ob cesti. Vsekakor pa je kamele precej lepše srečati sredi puščave, ko se prosto, leno sprehajajo ter se ne dajo motiti mimoidočim.

Samodejni menjalnik je nuja. No, malce ostro rečeno, da je nuja, ampak vsekakor priporočljiv, ko padeš v gnečo v ‘rush hour’ in se odbijač na odbijač (izraz: bumper to bumper) pomikaš po polžje proti željenemu cilju. Ko v 15 minutah prevoziš mogoče kilometer, si vesel, da ti ni potrebno za vsak minimalni premik uporabljati sklopke. Marsikdo bi jo medtem že skuril.

– S hupanjem opozori nase! Mogoče te voznik pred teboj ni opazil, pohupaj, in ga s tem opozori, da se mu približuješ. Praktično in hkrati moteče za nekatere.

Pogosta gneča na črpalkah za gorivo je del vsakdana…

A photo posted by Iztok Franko (@iztokfranko) on

Rezervoar za gorivo ti napolni zaposleni na črpalki, medtem ko ‘čiliraš’ v avtomobilu. Praktično, če potrebuješ le napolnitev rezervoarja, ti ni potrebno izstopati iz avtomobila, saj lahko plačaš z bančno kartico, ki ne potrebuje PIN-a oziroma zaupaš kodo kar zaposlenemu. Med obiskom Slovenije se mi je že zgodilo, da sem kot turist 20 minut sedel v avtomobilu, brskal po mobilnem telefonu, nakar sem šele opazil, da si moram sam postreči z gorivom.

Radarji na vsakih 5 – 7 km… v bodoče bodo razvrščeni na vsakih 2 – 3 km. A se še kdo želi pritoževati, da je v Sloveniji preveč policijskega nadzora? Vsekakor pa so radarji dobrodošli, saj zagotovo vsaj deloma umirjajo promet. Tisti z denarjem se sicer ne ozirajo za to in mesečne položnice s pet in več tisoč evri za ‘speeding’ plačajo kot povprečni ljudje tople žemlje v pekarni.

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet in @iztokfranko. Prispevki iz Dubaja nastajajo v sodelovanju s @CarbonOctane.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.