Novi motor Ecoblue spreminja pravila igre med dizli

Zanimivosti

Na temelju vodilne zmogljivosti in tehnologij Fordovih nagrajenih bencinskih motorjev EcoBoost bo Fordova paleta dizelskih motorjev EcoBlue poganjala Fordova osebna in gospodarska vozila z razponom moči od 100 do 240 KM. Štirivaljni 2,0-litrski Ford EcoBlue je premierno na voljo v novih gospodarskih vozilih Transit in Transit Custom, uporabnikom pa prinaša vrhunski paket z varčno porabo […]

Na temelju vodilne zmogljivosti in tehnologij Fordovih nagrajenih bencinskih motorjev EcoBoost bo Fordova paleta dizelskih motorjev EcoBlue poganjala Fordova osebna in gospodarska vozila z razponom moči od 100 do 240 KM.

Štirivaljni 2,0-litrski Ford EcoBlue je premierno na voljo v novih gospodarskih vozilih Transit in Transit Custom, uporabnikom pa prinaša vrhunski paket z varčno porabo goriva, zmogljivostjo in prefinjenostjo.

Vozne zmogljivosti so v primerjavi z enako močnim 2,2-litrskim dizelskim motorjem TDCi, ki ga novi motor nadomešča, izboljšane z 20 odstotki več navora pri 1250 vrtljajih v minuti, kar voznikom gospodarskih vozil pomaga, da z manj napora obvladajo izzive vsakdanjih scenarijev pri prevozih, kot so prebijanje čez prometno konico ali prehitevanje počasnejših vozil. Obenem novi motor v segment gospodarskih vozil prinaša prefinjenost limuzin, saj je raven oddanega hrupa v prostem teku zmanjšana za štiri odstotke.

Povsem nova arhitektura motorja omogoča zmanjšanje trenja in čisto zgorevanje. Dovršeni postopki naknadne obdelave izpušnih plinov zagotavljajo ultra-nizke izpuste v skladu s strogimi zahtevami emisijskega standarda Euro 6, ki bo stopil v veljavo septembra 2016 in v primerjavi s standardom Euro 5 zahteva 55 odstotno zmanjšanje izpustov NOx.

motor-ford-2016

Napredne tehnologije vključujejo Fordovo prvo uporabo vgrajenega polnilnega zbiralnika z zrcalno sliko za optimalno dovajanje zraka v motor, nizkovztrajnostni turbopolnilnik z materiali raketnega motorja, ki omogoča delovanje pri višjih temperaturah, in povsem novi visokotlačni sistem vbrizgavanja goriva z večjo odzivnostjo, tišjim delovanjem in natančnejšo oskrbo z gorivom.

Vsestranski novi 2,0-litrski motor Ford EcoBlue, ki so ga razvile ekipe Fordovih inženirjev v Veliki Britaniji in Nemčiji, bo najprej na voljo v različicah s 105, 130 in 170 KM za pogon gospodarskih vozil. Z možnostjo razvoja moči več kot 200 KM bo motor pozneje na voljo tudi s Fordovimi osebnimi vozili, dodali pa bodo nadaljnje nove motorje EcoBlue, vključno z 1,5-litrsko različico.