Nova zmaga v razredu R2 za Roka Turka v Italiji

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Minuli konec tedna je v okolici italijanskega mesta Valdobbiadene potekal Rally della Marca, ki je bil uvod v drugi del sezone Michelin pokala, v katerem letos točke nabira tudi Rok Turk. Glede na to, da je po prvem delu letošnje sezone vodil v točkovanju med dirkalniki v razredu vozil, v katerega spada tudi njegov Peugeot […]

Minuli konec tedna je v okolici italijanskega mesta Valdobbiadene potekal Rally della Marca, ki je bil uvod v drugi del sezone Michelin pokala, v katerem letos točke nabira tudi Rok Turk. Glede na to, da je po prvem delu letošnje sezone vodil v točkovanju med dirkalniki v razredu vozil, v katerega spada tudi njegov Peugeot 208 R2, je bil cilj seveda čim boljši rezultat ter osvojitev novih točk.

Roku je zapiske ponovno brala Blanka Kacin

Roku je zapiske ponovno brala Blanka Kacin

Skupaj z Blanko Kacin, ki mu je tokrat brala zapiske, sta v razredu R2 vodila od prve hitrostne preizkušnje ter povečevala prednost vse do cilja. Na zadnji hitrostni preizkušnji sta tudi postavila ter izboljšala prejšnji rekord hitrostne preizkušnje Monte Tomba med dirkalniki razreda R2: “Zadovoljen sem s prikazano vožnjo, saj sva z Blanko držala hiter tempo skozi celoten reli. Zelo sem užival v zahtevnih hitrostnih preizkušnjah, kjer so izmenjavali hitri odseki in pa neskončne serije serpentin. Celotna ekipa je svoje delo opravila odlično, veseli smo nove zmage in tega, da smo prednost v skupnem seštevku v našem razredu Michelin pokala pred naslednjo preizkušnjo še povečali. Hvala tudi vsem navijačem, tako tistim, ki so naju spremljali od doma, ter seveda tudi vsem, ki so naju v Italijo prišli spodbujat ob same hitrostne preizkušnje!”

Rok Turk letos odlično zastopa slovenske barve v italijanskem Michelin pokalu

Rok Turk letos odlično zastopa slovenske barve v italijanskem Michelin pokalu

Roka že v začetku julija ponovna čaka borba za točke v slovenskem državnem prvenstvu, ko bo 4. in 5. julija na sporedu Rally Maribor.