Z novo tehnologijo manjša raven hrupa v notranjosti vozila

Aktualno, Zanimivosti

Goodyear in Dunlop pri izdelavi avtoplaščev uvajata dve inovativni tehnologiji, ki zmanjšujeta raven kotalnega hrupa pnevmatik in tako zagotavljata do 4 dBA nižji skupni hrup v notranjosti avtomobila. Tako Goodyearova tehnologija »SoundComfort« kot tudi Dunlopova »Noise Shield« omogočata prijetnejšo vožnjo, saj lahko vozniki in sopotniki v večji meri uživajo v glasbi ali pogovoru; ljubitelji športnih […]

Goodyear in Dunlop pri izdelavi avtoplaščev uvajata dve inovativni tehnologiji, ki zmanjšujeta raven kotalnega hrupa pnevmatik in tako zagotavljata do 4 dBA nižji skupni hrup v notranjosti avtomobila.

Tako Goodyearova tehnologija »SoundComfort« kot tudi Dunlopova »Noise Shield« omogočata prijetnejšo vožnjo, saj lahko vozniki in sopotniki v večji meri uživajo v glasbi ali pogovoru; ljubitelji športnih avtomobilov pa bodo zagotovo navdušeni tudi nad tem, da bodo lahko v večji meri uživali v hrumenju motorja. Novo Dunlopovo tehnologijo »Noise Shield« je Audi že izbral za nekaj svojih najbolj priljubljenih športnih modelov, kot sta RS6 in RS7 ter za novi A8.

Z najnovejšimi tehnologijama sta se Goodyear in Dunlop osredotočila na hrup v notranjosti avtomobila, ki kot posledica vibriranja zraka v pnevmatiki med njenim kotaljenjem po cesti nastane zaradi resonance njene naležne površine. Glavna prednost novih tehnologij je vložek iz napredne pene znotraj pnevmatike, ki za kar 11 dBA ublaži frekvenčni vrh resonance v pnevmatiki in tako zmanjša hrup v notranjosti vozila tudi do 4 dBA, ne glede na hitrost.

nova-tehnologija-tisje

Predstavljeni tehnologiji sta stroškovno učinkoviti in stabilni skozi celotno življenjsko dobo pnevmatike. Hkrati pa je uporabljena pena dovolj lahka, da ne vpliva na število prevoženih kilometrov, kotalni upor ali hitrostno zmogljivost.