Nova Honda Civic dobila 5 zvezdic

Aktualno

Civic s petimi vrati je glede na nove rezultate trkov iz Euro NCAP ocenjena kot eden najvarnejših avtomobilov. Poleg tega so pri NCAP objavili, da podeljujejo Hondi priznanje Advanced za tehnologijo zavornega sistema za ublažitev naleta.

Nova Honda Civic s petimi vrati je glede na nove neodvisne rezultate preizkusnih trkov iz Euro NCAP ocenjena kot eden najvarnejših evropskih avtomobilov.

 
FB5585F6-5D8D-11E1-A742-199C65B94067Poleg tega so pri Euro NCAP objavili, da podeljujejo Hondi posebno priznanje Euro NCAP Advanced za njeno tehnologijo zavornega sistema za ublažitev naleta (CMBS), ki je vgrajena tudi v novi Civic.
 
Sistem upošteva zaščito potnikov, zaščito otrok, zaščito pešcev in razpoložljivost sistemov za pomoč vozniku. Od uvedbe novega ocenjevalnega programa Euro NCAP (februar 2009) so vsi Hondini modeli, ki so bili podvrženi preizkusom, dosegli 5 zvezdic. 
 
Michiel van Ratingen, glavni tajnik Euro NCAP je pripomnil, da ga  je Civic 9. generacije navdušil in dosegel visoke rezultate na vseh področjih ocenjevanja, kar ga postavlja v enakovreden položaj s tekmeci v tem zelo konkurenčnem tržnem segmentu. Avtomobil je dosegel zelo dober rezultat za paket varnostne opreme in kot opcijo ponuja tudi Hondin zavorni sistem za ublažitev naleta (CMBS).
 
Podeljeno posebno priznanje Euro NCAP Advanced  Hondi za njen sistem CMBS prepoznava to tehnologijo kot eno od najboljših varnostnih inovacij na trgu z izrecnimi prednostmi, ki jih potrjujejo raziskave. Priznanje Euro NCAP Advanced je kot pobuda nastalo v odgovor na nagel razvoj novih varnostnih tehnologij, za katere ni nobenih neodvisnih ocen.
 
Hondin CMBS, za katerega je prejela priznanje, je avtonomen sistem zaviranja v sili na osnovi radarske tehnike. Zasnovan je tako, da pomaga preprečiti nalete v vozila, ki stojijo ali se premikajo v isto smer. Voznika opozori na nevarnost skorajšnjega trčenja tako pri majhnih hitrostih, značilnih za mestno okolje, kot pri večjih hitrostih na regionalnih cestah in avtocestah. S preučevanjem statistike nezgod v Nemčiji in razširitvijo teh rezultatov na širšo evropsko skupnost Honda ocenjuje, da bi vsako leto lahko bodisi preprečili bodisi omilili od 200 do 250 tisoč nezgod, če bi bili vsi avtomobili opremljeni s CMBS.
 
 
Povsem drugače pa se je odrezal na preskusnih trčenjih Jeep Compass, ki je bil pred kratkim deležen prenove. Kljub svoji veličini kot terenec je prejel le dve zvezdici. Ekstremno je nevaren za pešce, ki jih sodeč po preizkusih dobesedno gazi – dobil je le 23 odstotkov. V primeru trka s strani pa bo voznik deležen številnih poškodb.
 

V kolikor najdete še kakšen video vreden ogleda pa ga lahko posredujete na naš forum Avtomobilizem in F1, na zid facebook profila ali preko twitterja.