Nastja: S Fordom S-Max, od jutra do večera

Blog, Ford, Testi, Top

Sem si obljubila, da bom za praznike več z družino… A me je lepotec spet premamil, da sem odšla z njim, uživati življenje v polnem obsegu …

Ford S-Max

Sem si obljubila, da bom za praznike več z družino… A me je lepotec spet premamil, da sem odšla z njim, uživati življenje v polnem obsegu. Tokrat v ameriškem stilu, Titanium izvedbi in snežno-krom prevleki.

Ford S-Max 2.0 TDCi s samodejnim 6-stopenjskim “Powershift” menjalnikom!

Ford S-Max

Točno tak, kot so ga na Fordu definirali: Prilagodljiv, praktičen, učinkovit, brezkompromisen.

S-Max ponuja obilo prostora in tudi udobja za prevoz vseh tvojih dragih. Na Multi-Contour sedežih, ki nudijo dodatno oporo, postanejo poti krajše. Tista dva, ki bosta sedla spredaj, bo Ford razvajal še z masažo.

Da ne bo v avtu preveč ljubosumja, bodo tisti na zadnjih sedežih uživali v pogledu skozi panoramsko strešno okno za še večji občutek prostornosti in sproščenosti. Takle avto omogoča prevoz do sedmih potnikov in obenem navdušuje s svojim videzom ter agilnostjo.

In kar je še najbolj pomembno – z vso napredno tehnologijo razvaja tudi voznika in mu daje občutek zanesljivosti, pa četudi je cestišče v še tako slabih razmerah!

Agilnost: kompleksno gibalna sposobnost moči, hitrosti in ravnotežja.

Ford S-Max

Testni S-Max je opremljen s prilagodljivim krmiljenjem, ki je zasnovano tako, da krmilno razmerje prilagaja hitrosti vozila. Pri manjših hitrostih manjši zasuk volana zagotovi večje obračanje prednjih koles, zato je zavijanje še bolj preprosto. Pri večjih hitrostih pa moraš za enak učinek volan zasukati bolj, kar izboljša smerno stabilnost in varnost pri vožnji po hitrih cestah in avtocestah.

Z vsakim ovinkom več zabave in užitka!

Pametni štirikolesni pogon neprestano preverja, kje je potrebna moč in samodejno posreduje ustrezen navor v vseh pogojih. Vožnja pa je zato mnogo bolj samozavestna.

Pametni sistem pogona na vsa kolesa (AWD) zmore določiti, koliko oprijema, ravnotežja v vožnji skozi ovinek in odzivnosti avtomobil potrebuje na mokrem, suhem ali ledenem oziroma spremenljivem terenu. Tehnologija lahko pogon preusmeri na sprednjo ali zadnjo os, odvisno od pogojev na cesti. Ta sistem z “navorom na zahtevo” tako zagotavlja odlično vodljivost in še večjo učinkovitost.

Z obeh strani vidi, kaj se dogaja okrog njega!

Majhna in neopazna kamera na sprednjem delu S-Max-a na večfunkcijskem zaslonu avtomobila prikaže deljeno sliko, tako da lahko vidiš vozila, kolesarje ali pešce, ki se vozilu približujejo od strani.

Poraba?

Ha, Luka jo je zagotovo “nabil” čez 7 litrov/ 100 km. Pri mojem načinu vožnje se je pa poraba gibala med 6,4 in 6,7 litrov/ 100 km. Take imamo radi!

 

Ford S-Max

Česa sem se najbolj razveselila?

  • Neverjetne stabilnosti med divjanjem po mokri cesti – zahvala gre pametnemu pogonu na vsa 4 kolesa.
  • Velikega uporabnega prtljažnika!
  • Enostavnega parkiranja – zahvala gre natančnim senzorjem in super vzvratni kameri.
  • Nasveta, kakšna je omejitev hitrosti na določeni cesti – novi Ford S-Max zna namreč brati prometne znake  z omejitvami hitrosti.
  • Tega, da te z zvokom (in posebno opozorilno lučko obenem) nauči olike na cesti – ciljam predvsem na držanje varnostne razdalje.
  • Ford S-Max ti sam pove, ko potrebuje redni servis! (Se izpiše na zaslončku.)
  • V primeru kraje dobro poskrbi, da ga slišijo še daleč naokoli.

 

Ford S-Max

In česa Američani niso preštudirali dovolj dobro?

Slovenci “popljuvamo”, kar se popljuvati da. In res je ena stvar, ki jo bom ob tej priložnosti omenila, saj mi ni ravno logična in posledično všeč.

Zgodba:
Zaradi mokrega in umazanega cestišča je bilo na avtocesti treba oprati vetrobransko steklo. Do tu, vse OK.
A po pranju, namreč, ko sta se brisalca že skorajda skrila v svojo špranjico, se ta Ford odloči zamahniti še enkrat! Tako, da bo čisto “za zihr”. Dejansko pa ta dodatni zamah le še razmaže vse tiste sveže majcene kapljice – umazanijo, ki se uspe nabrati v pičlih 3 sekundah po pranju. Seveda je potemtakem treba to čistilno vajo ponoviti – ponavljati, dokler ne zapelješ na osušeno cestišče. Hmm..?!
(Moji mami to sploh ne bi bilo všeč…)

V tem svetu, nič ni popolno. So določene stvari daleč od popolnosti, druge blizu.

Ford S-Max

Z novim Fordom S-Max se čas ustavi…

Kakor sem spoznala sama, avto izgleda in se vozi odlično, od jutra do večera. (Kako se vozi ponoči, ne vem, saj ga ponoči nisem uporabljala. Ha.)

S-Max naj bi očaral vsakogar, kot pravijo na Ford Slovenija. Mene in Luko zagotovo je! Za tebe, ki nisi ne jaz in ne Luka, pa še ne vem! 🙂

 

Ford S-Max

Tako je to. Vse, kar moraš storiti, je stopiti v njegov svet in uživati življenje v polnem obsegu.

Hvala za branje. Ob priliki napišem še kaj, samo zate. Če te slulčajno zanima več o tem avtu, pa le korajžno klikni na ta link tukaj ali pa obišči enega izmed Fordovih salonov!

Vabim te tudi k ogledu malo več “fotk”: