Med kupce zapeljal Nissan GT-R 2013

Aktualno, Novosti

Na Japonskem bo 19. novembra med kupce zapeljal Nissan GT-R modelskega leta 2013.   Inženirji so mu zvečali zmogljivosti z izboljšanim vzmetenjem in vodljivostjo. Ponudba je obogatena z višjo stopnjo individualizacije različic.   Super športni avtomobil je dosegel naslednjo stopnjo evolucije dizajna in tehničnih izboljšav s pomočjo izkušenj in spoznanj, pridobljenih z nastopom na letošnji […]

Na Japonskem bo 19. novembra med kupce zapeljal Nissan GT-R modelskega leta 2013.
 

Inženirji so mu zvečali zmogljivosti z izboljšanim vzmetenjem in vodljivostjo. Ponudba je obogatena z višjo stopnjo individualizacije različic.

F99D076C-296F-11E2-A8B7-E7A465B94067
 
Super športni avtomobil je dosegel naslednjo stopnjo evolucije dizajna in tehničnih izboljšav s pomočjo izkušenj in spoznanj, pridobljenih z nastopom na letošnji dirki 24 ur Nürburgringa. Opazne spremembe se nanašajo na izboljšano odzivnost motorja, tako pri srednjih kot višjih vrtljajih, zvečano trdnost zgradbe ter spremenjene značilnosti delovanja blažilnikov, vzmeti in sprednjega stabilizatorja. Z vsem tem so se odločno zvečale celostne zmogljivosti avtomobila, izboljšala se je stabilnost avtomobila pri velikih hitrostih, delovanje podvozja pa je še bolj rafinirano. Ponudbo je dopolnila izvedba Premium Edition z bogatim usnjenim oblazinjenjem Semiarinin, z možnostjo osebne izbire barv notranjosti, z modnimi elementi paketov opreme in celostnim zaznavanjem višje ravni kakovosti v notranjosti.
 
GT-R modelskega leta 2013 bo od januarja 2013 na voljo tudi v Evropi in Severni Ameriki.
 
NISSAN GT-R 2013 MY bistvene spremembe:
– Motor ima ostrejši odziv v srednjih vrtljajih in izboljšano pospeševanje v višjih vrtljajih.
– Uporaba zmogljivejših injektorjev vbrizga goriva omogoča natančnejši nadzor vbrizga in izboljšano odzivnost v srednjih vrtljajih ter izboljšano pospeševanje pri višjih vrtljajih.
– Za razbremenilni ventil obtočnega voda turbinskega polnilnika je bilo razvito posebno ustje. Preprečuje hitro  zmanjševanje tlaka stisnjenega zraka in s tem izboljšuje pospeševanje pri višjih vrtljajih.
– Z namensko zasnovano prestrezno loputo v oljnem koritu se tlak olja lažje in boljše uravna. Ob tem pa je trenje vrtečih se delov v oljnem koritu, posebej pri vožnji z velikimi zmogljivostmi, zmanjšano.
– Pri pooblaščenih servisnih delavnicah Nissan je mogoče zamenjati olje s posebnim oljem Motul Competition Oil, kar je še posebej dobrodošlo za voznike, ki pogosto zapeljejo na dirkališče.
– Z natančnim merjenjem osi nihanja GT-R v vožnji so Nissanovi inženirji znižali točko težišča vozila s prilagoditvijo puš vpetja elementov podvozja in z zamenjavo pnevmatik. Prilagojeno je bilo tudi delovanje blažilnikov in sprednjega stabilizatorja.
– Nameščena sta bila odmikača sornika na podvozju spredaj, s čemer je izboljšana natančnost nastavitve previsa kolesa in ohranjanje nastavitve stekanja.
– Povečan je navor prenosa s pogonskih polgredi na ležaje pesta, s čemer je povečana zanesljivost in učinkovitost v stresnih razmerah, kot je dirkaška vožnja na dirkališču.
– Dodane so bile ojačitve na dveh točkah zgradbe vozila pod armaturno ploščo in ploščo z merilniki, s čemer se je odločno povečala trdnost zgradbe in izboljšalo delovanje vzmetenja.
– Notranjosti so Pure Edition, Black Edition in Premium Edition.
– Kot dodatna oprema so na voljo tovarniško vgrajeni školjkasti sedeži iz ogljikovih vlaken znamke RECARO.
– Serijska oprema in dodatki: zadnji spojler iz ogljikovih vlaken in platišča RAYS® iz lahke aluminijaste litine so na voljo kot del tovarniško nameščene opreme (Black Edition), monitor za nadzor okolice za vozilom je del serijske opreme modelov Black in Premium edition.
 
Priporočene maloprodajne cene na Japonskem se gibljejo od osnovne 8,757 do 15,168 jenov. Vsi so opremljeni z menjalnikom z dvojno sklopko, medtem ko moč motorja znaša 412 kW (560 KM).
 
Poglejte si spodnji video kako ženske reagrirajo ob štartu Nissana GT-R.