V Carigradu Renault razkril novega Fluenca

Aktualno, Novosti

Novi Renault Fluence je bil prvič razkrit na avtomobilski razstavi v Carigradu. Moderna oblika te triprostorske limuzine in vanjo vgrajene tehnologije so kar se da prirejene potrebam in okusom kupcev, zato bodo pripomogle k uspešnemu nadaljevanju mednarodne kariere tega modela.

Novi Renault Fluence je bil prvič razkrit na avtomobilski razstavi v Carigradu. Moderna oblika te triprostorske limuzine in vanjo vgrajene tehnologije so kar se da prirejene potrebam in okusom kupcev, zato bodo pripomogle k uspešnemu nadaljevanju mednarodne kariere tega modela.

 
Novi Renault Fluence povzema Renaultovo novo oblikovno istovetnost. Prednji del je oblikovan enako kot pri ostalih novih modelih znamke; pokončen romb je nameščen na sredino širokega črnega pasu s kromasto obrobo, ki avtomobilu daje posebno dinamičen videz. Dnevne luči s svetlobnimi diodami ter kromasti in črno lakirani vstavki tudi prispevajo k privlačni modernosti novinca. Bolj moderen je tudi videz notranjosti, med drugim tudi zaradi digitalnih merilnikov, ki so serijsko vgrajeni v vseh različicah. Prostor za potnike je enako prostoren kot prej, nove prevleke pa ga še polepšajo in poudarjajo udobje na najvišji ravni segmenta.
 
5CE4D38C-28CF-11E2-9EBC-E7A465B94067
 
Ponudba bencinskih in dizelskih motorjev s samodejnim menjalnikom, ki je idealen za vožnje v naseljih. Poleg dizelske različice dCi 110 EDC (Efficient Dual Clutch), ki je bila na voljo že prej, je za Novi Renault Fluence napreden samodejni menjalnik z dvojno sklopko EDC možno izbrati tudi v kombinaciji z bencinskim motorjem.
 
76CABD52-28CF-11E2-9DBD-E7A465B94067
 
Ponudba dizelskih motorjev je razširjena in vključuje tudi novi motor dCi 130 – ta 1,6-litrski motor je že požel veliko hvale na račun svojih zmogljivosti. V svojem razredu je motor dCi 130 najmočnejši, a ima kljub temu porabo goriva omejeno na 4,6 l/100 km, izpust CO2 pa na 119 g/km. Zaenkrat ne bo na voljo na vseh trgih.
 
Novi Renault Fluence ima številne tehnologije za pomoč vozniku – na primer kartico za prostoročno centralno odklepanje in za zagon motorja, sistem pomoči pri parkiranju spredaj in zadaj, samodejno parkirno zavoro, itn. – ki so postale del ključne opreme za voznike v večjih mestih.
Prav vse različice – od osnovne naprej – so “povezljive”, saj imajo na voljo nove zvočne naprave Bluetooth® z vtičnicama USB in Jack.
 
67B283B8-28CF-11E2-86C2-E7A465B94067
 
Novi Renault Fluence bo v bolje opremljenih različicah kasneje ponujal še eno pomembno novost: multimedijsko napravo Renault R-Link, ki bo ponudila mobilne internetne storitve, z zaslonom na dotik in glasovnim upravljanjem pa bo idealno prilagojena rabi v avtomobilu. Renault R-Link bo imel tudi navigacijsko napravo, funkcijo za prostoročno telefoniranje in bo povezljiv s prenosnimi predvajalniki glasbe. Kmalu po začetku prodaje bo R-Link omogočil tudi dostop do spletne posredovalnice aplikacij R-Link Store, od koder bo avtomobilistične aplikacije možno prenesti na enak način kot tiste za pametne telefone.
 
Model izdelujejo v tovarni Oyak-Renault v Bursi v Turčiji, kjer bo naprodaj od januarja 2013.