Mazda3 zaključila 100.000 km na testu

Aktualno

Po Mazdi6 in Mazdi5 je sedaj tudi Mazda3 po 100.000 prevoženih kilometrih trajnostni test zaključila z odliko. Pri Mazdinem kompaktnem globalno najbolje prodajanem modelu se je na trajnostnem testu po 100.000 prevoženih kilometrih in dveh letih pojavila…

D875D3AA-8AE4-11E0-84B9-C16465B94067Po Mazdi6 in Mazdi5 je sedaj tudi Mazda3 po 100.000 prevoženih kilometrih trajnostni test zaključila z odliko.

 
Pri Mazdinem kompaktnem globalno najbolje prodajanem modelu se je na trajnostnem testu po 100.000 prevoženih kilometrih in dveh letih pojavila nepomembna napaka pri plastični zaponki pri pregrinjalu prtljažnika. Tako se je Mazda3 uvrstila na vrh in postala tretji Mazdin model med najboljše uvrščenimi avtomobili na strogem trajnostnem testu revije Auto Bild. To doslej ni uspelo nobenemu drugemu avtomobilskemu proizvajalcu. »Mazda je prava izbira za vsakogar, ki želi brezskrbni avtomobil,« so uredniki revije Auto Bild zapisali v zaključku.
 
Trenutni model druge generacije kompaktne Mazde3 je bil predstavljen leta 2009. Prenovljena različica z osveženo tehnologijo in slogom bo na evropskem trgu na voljo v mesecu oktobru 2011.
 
S prenovljenim modelom Mazda za vse evropske trge prvič ponuja 1,6-litrski bencinski motor v kombinaciji s štiristopenjskim samodejnim menjalnikom. Tako bo kupcem odslej na voljo osem različnih pogonskih sklopov. Seznam opreme prenovljene Mazde3 je odslej še obsežnejši, poleg tega pomlajena različica vključuje tudi indikator prestavljanja za nižjo porabo goriva in 5,8-palčni zaslon na dotik z navigacijsko napravo, ki temelji na tehnologiji TomTom®. Prenovljena Mazda3 bo nudila isto zanesljivo opremo aktivne in pasivne varnosti kot obstoječi model, vključno z Mazdinim radarskim sistemom nadzora dogajanja za vozilom RVM za varno menjavo voznega pasu, ki je pred kratkim na frankfurtskem avtomobilskem salonu prejel priznanje »Euro-NCAP Advanced Award«.