Mazda z nagrado za mlade vizionarje

Zanimivosti

Pri Mazdi je že vse nared za drugi razpis nagrade Mazda Make Things Better Award, ki bo 14. decembra v Rimu. Sprejemanje predlogov bo potekalo v sklopu 14. Svetovnega srečanja Nobelovih nagrajencev. Nagradni sklad za zmagovalni predlog je 10.000 evrov, ki jih bodo pri Mazdi namenili za uresničitev zmagovalnega projekta, katerega osnovni cilj je, s […]

Pri Mazdi je že vse nared za drugi razpis nagrade Mazda Make Things Better Award, ki bo 14. decembra v Rimu. Sprejemanje predlogov bo potekalo v sklopu 14. Svetovnega srečanja Nobelovih nagrajencev.

Nagradni sklad za zmagovalni predlog je 10.000 evrov, ki jih bodo pri Mazdi namenili za uresničitev zmagovalnega projekta, katerega osnovni cilj je, s pomočjo modernih tehnologij vsaj malo spremeniti svet na bolje. Nekonvencionalni japonski proizvajalec avtomobilov bo tekmovanje izpeljal skupaj z delavnico Youth Summit, namenjeno mladim, ki bodo v prihodnjih desetletjih nosili pomembne funkcije v družbenem življenju.

Nagrada Mazda Make Things Better Award je bila prvič podeljena lansko leto na Svetovnem srečanju Nobelovih nagrajencev v Varšavi. Prvi dobitnik nagrade je bil Antti Junkkari, 24-letni študent medicine iz Finske s projektom ozaveščanja Afričanov glede nevarnosti strelnega orožja s pomočjo radijskih programov.

MakeThingsBetterAward-final-master-white-250914__jpg72

Razpis za nagrado Mazda Make Things Better Award je namenjen posameznikom ali članom neprofitnih organizacij, ki so mlajši od 30 let, denarna nagrada pa je namenjena izključno sofinanciranju projekta. Predloge bodo pri Mazdi sprejeli na delavnici Youth Summit, finalisti, ki jih bo izbrala strokovna žirija, pa bodo znani konec januarja. V mesecu februarju bodo finalisti imeli možnost, svoj projekt še dodatno izpopolniti, zmagovalec pa bo znan v začetku pomladi 2015.