Novi Opel Karl

Novosti

Majhen navzven, velik navznoter, oblikovno izstopajoč, vsestransko domiseln, to je novi Oplov avtomobil, po katerem bodo kupci lahko segli od poletja 2015 dalje. Imenoval se bo enostavno Karl, v spomin na sina ustanovitelja družbe. Z dolžino 3,86 metra, petimi vrati in prostorom za pet ljudi, bo kupcem na voljo za manj kot 10.000 evrov. Najmanjši […]

Majhen navzven, velik navznoter, oblikovno izstopajoč, vsestransko domiseln, to je novi Oplov avtomobil, po katerem bodo kupci lahko segli od poletja 2015 dalje.

Imenoval se bo enostavno Karl, v spomin na sina ustanovitelja družbe. Z dolžino 3,86 metra, petimi vrati in prostorom za pet ljudi, bo kupcem na voljo za manj kot 10.000 evrov. Najmanjši Opel bo ponudbo majhnih avtomobilov znamke dopolnil prihodnje poletje.

Opel-KARL-1

S pomočjo ultrazvočnih tipal nadzoruje elektronsko oko SBSA neposredno okolico bokov v ADAMU, Corsi, Astri, Cascadi in Zafiri Tourer. V Insignii je uporabljena radarska tehnologija, s katero je nadzorovana obsežna okolica vozila. Če sistem zazna objekt v smeri gibanja v kateri bi lahko prišlo do trka, se na pripadajočem zunanjem vzvratnem ogledalu prižge svetlobno opozorilo. Opozorilno svetilo z LED diodami je močno, dobro vidno tudi, ko na zunanje vzvratno ogledalo sije sonce. Opozorilo na nevarnost v mrtvem kotu deluje v hitrostnem intervalu od 10 km/h do 140 km/h. Na voljo je za doplačilo v vseh naštetih vozilih, vključno z novo Corso.

Najnovejša raziskava med lastniki Opel Insignie je pokazala, da so ti izjemno zadovoljni in posebej zaupajo sistemu Side Blind Spot Alert. Kar 97,2 odstotka jih nikoli ne izklopi sistema, 87 odstotka popolnoma zaupa delovanju sistema, 82 odstotka se jih bo za ta varnostni sistem ponovno odločilo, ko bodo kupili novi avtomobil.

Opel-KARL-3-interior