Nissan se “milijardokrat zahvaljuje ” lastnikom vozila Leaf

Zanimivosti

Nissan je objavil podatek, da so lastniki njegovega vozila LEAF na električni pogon na telematskem sistemu CarWings skupaj zabeležili presunljivo milijardo prevoženih kilometrov širom sveta. Ta dosežek se je zgodil skoraj štiri leta po tem, ko je LEAF leta 2010 prišel na trg kot eno prvih povsem električnih vozil za množični trg. Danes je najbolje […]

Nissan je objavil podatek, da so lastniki njegovega vozila LEAF na električni pogon na telematskem sistemu CarWings skupaj zabeležili presunljivo milijardo prevoženih kilometrov širom sveta.

Ta dosežek se je zgodil skoraj štiri leta po tem, ko je LEAF leta 2010 prišel na trg kot eno prvih povsem električnih vozil za množični trg. Danes je najbolje prodajano električno vozilo v zgodovini z več kot 147.000 prodanih vozil LEAF po vsem svetu, od tega 31.000 v Evropi.

nissan-leaf

Nissan lahko zahvaljujoč inovativnemu telematskemu sistemu CarWings v vozilu LEAF natančno spremlja skupno razdaljo, ki so jo od prihoda na trg prevozila vozila LEAF, registrirana v sistemu CarWings. Nissan beleži prevožene kilometre s spletnim števcem ter aktivno vključuje lastnike v štetje z vrsto slavnostnih videov.

Dosežek odraža uspeh vozila LEAF in dokazuje, da je podjetje tudi vnaprej na vodilnem mestu trga električnih vozil. Nissan je svoj vodilni položaj še utrdil s prihodom drugega povsem električnega vozila brez emisij, kompaktnega mestnega kombija e-NV200.