Luka: 10 razlogov zakaj Opel Adam S

Blog, Testi

Opel Adam je dobil svojo športno izvedbo, ki je označena s črko S. Že “običajna” verzija tega avtomobilčka je navduševala, sedaj pa je le-ta postal še bolj dovršen, tako na zunaj kot znotraj. Predstavljam vam deset razlogov, s katerimi me je prepričal Oplov malček: 1. Nemški Za Nemce velja, da stvari ne znajo narediti narobe. Verjetno ste […]

Opel Adam S

Opel Adam je dobil svojo športno izvedbo, ki je označena s črko S. Že “običajna” verzija tega avtomobilčka je navduševala, sedaj pa je le-ta postal še bolj dovršen, tako na zunaj kot znotraj. Predstavljam vam deset razlogov, s katerimi me je prepričal Oplov malček:

1. Nemški

Za Nemce velja, da stvari ne znajo narediti narobe. Verjetno ste že zasledili Oplov TV oglas, kjer Claudia Schiffrer zatrjuje nekaj o resnosti nemških avtomobilov. Pa vendar, pri Adamu te resnosti ni moč opaziti. Po mojem okusu je eden izmed najzanimivejših nemških izdelkov ta hip.

Opel Adam S

Opel Adam S – “na glavo”

2. Samo poglejte ga!

Izgled avtomobila je kompakten. Vse linije avtomobila se zelo lepo dopolnjujejo. Zanimive so prav vse barvne kombinacije, ki so na voljo. Na testu sem imel avtomobil v grafitno sivi kovinski barvi, ki se je fantastično dopolnjevala z rdečo streho in nekaterimi detajli v isti barvi. Vse skupaj zaključujejo 18-palčna platišča in dodan zadnji spojler, ki avtomobilu dajo karakter, ki ga bo v boju s prekaljenimi tekmeci v svojem razredu, zagotovo potreboval.

Opel Adam S

“Prisrčno-bombastičen” videz

3. Pisarna

Barvna kombinacija zunanjosti se nadaljuje tudi znotraj. Rdeči šivi na volanu, prestavna ročica, “S-obeležja” na armaturi … Ni mogoče pozabiti v kakšnem avtomobilu se vozimo. A najboljše od vsega sta prednja sedeža. Usnjena Recaro sedeža v Oplu Adamu, fantje!

Opel Adam S

Bi imeli takšno pisarno?

4. Žepna raketa

Če bi Opel Adam S bil živalca, bi bil kužek. Majhen, a precej hud. Avtomobilček tehta vsega dobro tono (prazen natančno 1088 kilogramov), pod pokrovom motorja pa se skriva 1.4-litrski turbo motor, ki zmore na prednji par koles prenesti 110 kilovatov moči (ali 148 “konjev”, če smo že pri živalih). Ne boste rabili nagobčnika, a pazite, da ne ugrizne.

Opel Adam S

“Pocket rocket”

5. Dirkaški pedigre

Čeprav v zadnjem času ni moč opaziti posebnih ambicij Opla v avtošportu, vsaj ne v najpomembnejših svetovnih serijah, pa je tam vseeno prisoten. In to celo z Adamom. V reliju vse več dirkačev tekmuje z izvedenko Adam R2, vendar ima ta, za razliko od “našega” Adama S, pod pokrovom 1.6-litrski atmosferski agregat. Ni važno, šteje!

Opel Adam S

Opel Adam R2

6. Vozne lastnosti

Če sem začel z dirkaškim pedigrejem … Kako se Adam S obnese na zaviti cesti? Zelo dobro, lahko rečem. Podvozje je odlično, volan odziven. Slabih 150 konjskih moči pod pokrovom skrbi, da vam ne bo dolgčas, zavore, ki si jih deli s še močnejšo Corso OPC, pa jih zlahka ukrotijo. Vtis nekoliko pokvari le, sicer moja optimalna izbira, šeststopenjski ročni menjalnik, kateri ob prestavljanju žal daje občutek, da imamo opravka s cenenim produktom, namenjenim le vožnji do najbližje trgovine.

Opel Adam S

Najvišja hitrost Adama S je 208 km/h, a tega seveda niste slišali od mene …

7. Vsakodnevno uporaben

Težko bi se odločil, ali bi za “naravni habitat” Opla Adama S izbral zavito regionalko, ali pa ozke mestne ulice. Morda so slednje še bolj primerne zanj. Je vsestransko uporaben avtomobil, tudi za vsak dan. Ker je izredno majhen, parkiranje ne bo težava. Kljub temu pa se za silo vanj lahko stlačijo celo štirje potniki. Poraba goriva se suče med sedmimi in osmimi litri na sto kilometrov.

Opel Adam S

Ozke ulice zanj niso težava

8. Neočitna izbira

Opel se je z Adamom S pretihotapil med nekatere bolj prepoznavne modele v rangu. Cooper S ali Abarth 500? Kaj pa Adam S?

Opel Adam S

Nekateri se bodo zaradi Adama S morda znašli v dilemi

9. Zabava

Tako ali drugače, Adam S zna človeku pričarati nasmeh na obraz. Zanimiv in zabaven kot je, je več kot primeren za mlade. Ti pa bodo verjetno imeli težavo le s ceno avtomobila, ki znaša dobrih 18 tisoč evrov, še vedno pa to pomeni, da je avto najcenejši v svojem razredu.

Opel Adam S

Odmislite dolgčas

10. Priljubljen pri dekletih

Ni treba dosti razmišljati komu avto najbolj pristoji. Dekletom, komu pa … Je že res, da z dekletom za volanom vsak avtomobil izgleda boljše, z Adamom S pa to postane “S”trupena kombinacija, ki se je fantje ne branimo. 🙂

Opel Adam S

Športnemu duhu navkljub, je Adam S v prvi vrsti “huda šminka”

Avto.Over.Net fotozgodbam lahko sledite tudi na Instagram profilu @avtoovernet in @lukagregoric.

Prispevek je mnenje avtorja in ne izraža nujno stališča uredništva.