Novo doma: SsangYong – Tivoli (B-SUV razred)

Novo doma

S svojo dinamično in urbano obliko je Tivoli povsem novi predstavnik v B-SUV razredu, ki uporablja samonosno šasijo in temelji na SsangYongovi razvojni filozofiji, torej robustno, specialistično in premijsko. Novinec predstavlja povsem novo platformo, novo karoserijo in dva nova motorja. Tivoli nudi kombinacijo privlačnega oblikovanja, praktičnosti in udobnosti, kar naj bi privabilo stranke, ki cenijo […]

S svojo dinamično in urbano obliko je Tivoli povsem novi predstavnik v B-SUV razredu, ki uporablja samonosno šasijo in temelji na SsangYongovi razvojni filozofiji, torej robustno, specialistično in premijsko.

Novinec predstavlja povsem novo platformo, novo karoserijo in dva nova motorja.

Tivoli nudi kombinacijo privlačnega oblikovanja, praktičnosti in udobnosti, kar naj bi privabilo stranke, ki cenijo slog, obenem pa pri svojem vozilu iščejo všečno obliko in uporabnost. Ker gre globalni trend v smer okolju prijaznejših in varčnih vozil, Tivoli nudi varčne motorje in nizke emisije CO2. Zato pri SsangYongu pravijo, da se bo s svojim novim adutom povsem enakovredno kosal z glavnimi igralci v tem razredu ter povečal svoj tržni delež, ne le v tem razredu, temveč na celotnem evropskem trgu športnih terencev.

armaturka-SsangYong---Tivoli

Tivoli je prvi novi model, ki je nastal po prevzemu SsangYonga s strani indijske korporacije Mahindra & Mahindra. Za njegovo rojstvo je bilo potrebnih 42 mesecev razvoja in naložba, vredna kar 280 milijonov evrov. Med Tivolijeve adute zagotovo sodijo oblikovanje, zanesljivost, varnost, prostornost, praktičnost in nenazadnje 4-kolesni pogon, s katerim bo izstopal v svojem razredu.

Novi 1,6-litrski e-XDi160 dizelski motor nudi zavidljive zmogljivosti, poleg tega pa je okolju prijazen in tih. Tu je še prav tako novi in zmogljivi 1,6-litrski e-XGi160 bencinski motor, ki je tudi varčen, oba motorja pa sta na voljo s 6-stopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom, z 2- ali 4-kolesnim pogonom.

Varnost potnikov je bila ena glavnih nalog snovalcev tega vozila, zato Tivoli ponuja najvišje varnostne standarde, ki vključujejo 7 zračnih blazin, poleg čelnih in stranskih zračnih blazin ter stranskih zaves še kolensko blazino. Tu je tudi stabilnostni sistem (ESP), aktivna zaščita proti prevračanju vozila (ARP), asistenca pri zaviranju (BAS), pomoč pri vožnji po klancu navzdol (HAS) ter utripanje vseh smernikov v primeru močnega zaviranja (ESS), opozorilnik ob izpraznjeni pnevmatiki ter opozorilnik ob nepripetih varnostnih pasovih (za vseh pet sedežev).

SsangYong---Tivoli-dodatna-zascita

Vsem, ki potrebujejo uporabnost, Tivoli nudi prostornost kabine in prtljažnika, obenem pa ponuja številne odlagalne predale. Zlasti mlajši vozniki bodo cenili možnost prilagajanja osvetlitve ozadja merilnikov, kjer je možnih kar šest barv. Barvnih kombinacij je zares veliko, saj je karoserija na voljo v osmih, nadvse atraktivnih barvah, v kombinaciji z bež ali črno notranjostjo, tekstilnim ali usnjenim oblazinjenjem, ter nenazadnje s posebno – rdečo notranjostjo. Zahvaljujoč pametnemu volanskemu sistemu stranke lahko izbirajo med tremi razpoložljivimi nastavitvami. Model je mednarodno premiero doživel letos na ženevskem salonu, evropska prodaja pa se je začela junija in sicer sprva z bencinskim motorjem.

SsangYong---Tivoli-zadaj-jezero

Zelo kmalu pa bodo na voljo še različice z dizelskim motorjem in 4-kolesnim pogonom.

Za več informacij v prihodnje spremljajte rubriko Testi.