Opel ADAM 1.4 Twinport Ecotec JAM

Opel, Testi

Opel Adam je po ustanovitelju podjetja poimenovan oplov malček. Je edini Opel z moškim imenom in med vsemi Opli najbolj izstopajoč.

Opel Adam je po ustanovitelju podjetja poimenovan Oplov malček. Je edini Opel z moškim imenom in med vsemi Opli najbolj izstopajoč. S svojo simpatičnostjo navduši na prvi pogled in preprosto se mu ni težko pustiti zapeljati. 

Avtomobili so bili najprej zamišljeni kot sredstva za premagovanje razdalj. S časom so postali statusni simboli in danes je postala posebna kategorija avtomobilov, ki so naravnost srčkani. Težko jih je opisati drugače. Ali je njihov pravi začetnik Mini, Volkswagen Beetle ali Fiat 500 je vseeno. Bistvo je, da so ti avtomobilski malčki polepšali klasično avtomobilsko sivino in vnesli drznost. Opel je razmeroma pozno vstopil na to avtomobilsko področje, a kljub temu odlično opravil svojo nalogo.

adam opel

Oblikovanje bi prej kot Oplu pripisali kakšni izmed italijanskih modnih hiš. Streha v slonokoščeni beli barvi, enaka so tudi vzvratna ogledala in platišča, zunanjost pa v čudoviti modri barvi. Oblika in silhueta morda res nekoliko spominja na Fiat 500, vendar je kljub temu avtomobil zelo prepoznaven in si drzne izstopati. Verjetno ni treba posebej omenjati, da so ciljna populacija mlade ženske, ki živijo s stilom in na drugi strani moški, ki delajo večino časa v mestu in želijo praktičen in avto s stilom. Detajli na avtomobilu se najdejo povsod. Od stilskega napisa Adam na zadnjem stebričku, do lepe maske hladilnika z agresivnimi režami. In prav ta ista maska s sprednjega pogleda deluje kot simpatičen nasmešek.

adam (3 of 3)

Notranjost je nekaj povsem novega za Opel. Izbrani materiali so kvalitetni in se jih ne bi branil niti kakšen premium limuzinski proizvajalec. Kombinacija belega usnja in črnine deluje zelo kontrastno. Merilniki in obvolanske ročice so morda edina sorodstvena vez z ostalimi Opli. Volan je majhen in športen, njegovo premikanje pa je izjemno mehko. Ročica menjalnika nadaljuje kombinacijo usnja in aluminija. Pravo doživetje Adama se pokaže šele ponoči. Streho namreč prekriva 60 led diod, ki čudovito razsvetlijo prostor nad glavami potnikov. Vse skupaj spominja na kuliso nočnega neba. Dekleta se bodo v to romantiko hipoma zaljubile, fantje pa morda prav s tem detajlom kakšno dekle očarajo, da se bo z njim odpravila iskat lepšo prihodnost. Osvetlitev v vratih in pod klimatsko napravo je mogoče celo nastavljati in spreminjati. Tako lahko določite tako moč kot barvo, da bo le skladna z vašim karakterjem ali pa osebnim počutjem. Radio pozna vse moderne formate in bere tako iz usb ključkov kot preko aux povezave. Dobro se razume tudi z mobilnimi telefoni. Upravljanje je izjemno enostavno tako z audio sistemom kot tudi meniji med merilniki.

adam (1 of 3)

Položaj za volanom je dober. Kljub majhnosti vozila smo vseeno pogrešali sodobna pomagala za parkiranje, ki omogočajo brezskrbno parkiranje. Tehnika je področje, kjer Adam ni najbolj uspešen. Avtomobilu se zelo pozna kratka medosna razdalja in po naših cestah se hitro čuti vsaka luknja. Vožnja po avtocesti pa je vse prej kot udobna. Volan bi lahko bil bolj direkten in dal več informacij vozniku. Predvsem, če gledamo na Adama skozi oči konkurence, recimo Minija ali pa modelov DS. Prtljažni porostor bo z veseljem sprejel osnovne ženske nakupe, za družinske potrebe bo neprimeren. A tem niti ni namenjen. Podobno kot zadnja klop, ki omogoča dvema potnikoma precej malo prostora. Zadaj se bodo tako vozili večinoma ženske torbice ali pa prijateljice na poti na kakšno zabavo.

Opel adam

Motor v testnem primerku je klasični 1.4 litrski s 64 kilovati oziroma 87 “konji”, ki deluje v povezavi z ročnim 5 stopenjskim menjalnikom. Težko rečemo, da gre za prešibak motor, saj je avto za večino uporabnikov povsem dovolj poskočen. Smo pa ob atraktivnem izgledu vseeno pogrešali kakšno “konjsko moč” več. Bolj kot moč je manjkala 6 prestava, kajti pri 130 km/h se motor vrti s kar 4.000 vrtljaji, kar ni ravno prijetno za potnike. Tudi poraba goriva je hitro presegla 6 litrov v mestu in se tudi na avtocesti ni dosti zmanjšala. Podatki niso slabi, so nas pa sodobni turbo-bencinski motorji kar razvadili.

Kupiti ali ne kupiti je zagotovo večno vprašanje pri vsakem testnem avtomobilu. Če si ženska, si zagotovo že na pravi poti do nakupa. Sploh, če imaš rada šik avtomobile, ki so simpatični in na koncu niti ne predragi. Sploh glede na luksuzno opremo in kvaliteto materialov v notranjosti, ki so boljši tudi od precej dražje konkurence.

Iztok, drugi komentar:

“Opel ni predstavil Adama, da bi z njim žel bogato prodajo v segmentu ugodnih, cenovno dostopnih malih avtomobilov. Nemci so se podali na težjo pot, na pot kjer stopajo imidž avtomobili, kot so recimo malce večji MINI, Citroen DS3 in Fiat 500. Z zadnjim omenjenim se po velikosti lahko Adam še najlažje kosa. Predvsem pa mu uspeva s svojo samosvojo pojavnostjo, detajli in raznoliko dodatno opremo. Osvetljen strop v stilu neba je zgolj pika na i, ki bo všeč večnim romantikom ali tistim, ki bodo z Adamom to postali. Dober položaj za volanom in malce trše podvozje pa bo povšeči tistim, ki so po mestu radi hitri. Ravno mesto pa je Adamov glavni dom, saj se zaradi kratke medosne razdalje in šibkega motorja ne počuti najbolje na daljših poteh po avtocesti.”

Debato, mnenja in vprašanja o testnem vozilu Opel ADAM 1.4 Twinport Ecotec JAM si lahko preberete na našem forumu Avtomobilizem in F1.

_______
Podatki: 

Motor / menjalnik: 1.4, bencinski (64 kW/87 KM, 130 Nm) / 5-st. ročni
Poraba po ECE: 7,3 / 4,4 / 5,5 (CO2: 129 g/km)
Zmogljivosti maks. / 0-100: 176 km/h / 12,5 sekund
Dolžina / širina / višina: 3698 / 1720 / 1484 mm
Medosna razdalja: 2311 mm
Teža: 1120 kg
Posoda za gorivo: 38 l
Št. sedežev: 5
Prtljažnik: 170 – 663 l

Osnovna cena (1.2): 11.400 EUR
Osnovna cena testnega vozila: 13.300 EUR
Cena testnega vozila z dodatno opremo: 15.795 EUR 
(dodatna oprema: platišča iz lahkih kovin 17×7.0 Hurricane v Monoogian barvi, osvetljen strop notranjosti – Stars, paket streha v beli barvi White my Fire in ohišje vzratnih ogrevanih električno nastavljivih ogledal ter dodatno zatemnjena zadnja stekla, radio MY MEDIA s 7-palčnim zaslonom na dotik, notranji decor paket v modri barvi Pump up the Blue, tepihi velur, notranji paket usnja v beli barvi White, Chrome paket s kromirano letvico na stranskih steklih in liniji strehe s kromirano kljuko vrat, elektronska klima, paket kabinske osvetlitve – levi in desni senčnik z osvetljenim ogledalom – Ambientalna osvetlitev z 8 barvami, logo letvica v barvi White my Fire krem bela, paket osvetlitev (dnevne LED in zadnje LED), paket preglednost in osvetlitev z brisalcem s senzorjem za dež in samozatemnitvenim vzratnim ogledalom ter samodejnim vklopom luči, platišča v beli barvi)