Longhi namesto Humarja

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Po nastopu in zmagi na prvem reliju prvenstva Slovenije se je ekipa Target motorsport hitro začela pripravljati na svoj naslednji nastop, 34. reli Saturnus, ki bo potekal od 13 do 15 maja. A priprave vezane na sam nastop se žal niso izšle po načrtih…

C4AD76DA-7585-11E0-80BA-316265B94067Po nastopu in zmagi na prvem reliju prvenstva Slovenije se je ekipa Target motorsport hitro začela pripravljati na svoj naslednji nastop, 34. reli Saturnus, ki bo potekal od 13 do 15 maja. A priprave vezane na sam nastop se žal niso izšle po načrtih, saj se je voznik Aleks Humar poškodoval, tako da bo primoran izpustiti nastop na Saturnusu, kjer bi sicer branil zmago v prvenstvu Slovenije ter hkrati napadal osmo zaporedno zmago v državnem prvenstvu.

 
»Padel sem s kolesom, pri čemer je prišlo do poškodbe predela med lopatico in ključnico. Prvi zdravniški izvidi niso najbolj spodbudni, čaka pa me še nekaj preiskav, po katerih bo več znanega. Žal je poškodba prišla v zelo neprimernem trenutku« je razloge za izpustitev nastopa na Saturnusu razložil Humar. 
 
Ekipa Target motorsport je hitro začela iskati nadomestnega voznika, saj se je rok za prijave iztekel 2. maja. Škodo Fabio S2000 bo tako namesto Humarja po hitrostnih preizkušnjam najodmevnejšega slovenskega relija vozil dvakratni prvak Italije Piero Longhi. 45 letni Italijanski dirkač je v svoji dosedanji karieri nastopal z različnimi vozili, leta 2009 pa je bil tudi član Italijanske Škodine ekipe, kar pomeni, da ima s tem dirkalnikom že kar nekaj izkušenj. Glede na njegove dosedanje dosežke lahko z gotovostjo trdimo, da gre za enega izmed najkvalitetnejših tujih voznikov, ki so v zadnjih letih gostovali na relijih v Sloveniji. V svoji karieri, ki se je pričela leta 1986, je zmagal na več kot tridesetih relijih prvenstva Italije, leta 1994 osvojil tudi osmo mesto na reliju svetovnega prvenstva v San Remu, prav na tem reliju pa je bil leta 2000 do odstopa na odličnem četrtem mestu. Na tej dirki je v konkurenci najboljših relistov sveta eni preizkušnji dosegel tretji, na eni pa celo drugi čas. 
 
Longhija pred prihodom v Slovenijo čaka ta konec tedna še nastop na reliju Italijanskega prvenstva, takoj po zaključku nastopa pa bo prišel v Slovenijo in opravil tudi krajše testiranje.