Legendarno vozilo za prosti čas, ki vedno znova preseneča

Citroën, Novosti

Z legendarnim Berlingom je Citroën leta 1996 vzpostavil tako razred kot pojem vozila za prosti čas ter s tem upravičil svoj sloves inovativnega in drznega proizvajalca avtomobilov.

Citroën Berlingo je v vseh teh desetletjih doživel številne preobrazbe, vendar ostaja legenda na svojem področju. Legenda, ki ne miruje, saj sledi novim časom, uvaja novosti in še naprej daje prepoznaven pečat svojemu razredu.

Novi Citroën Berlingo ohranja prepoznavni drzni dizajn dinamično oblikovane karoserije, kar mu daje odločen, brezkompromisen značaj. Zaupali mu boste tudi na najdaljših in najzahtevnejših poteh. Novi Citroën Berlingo je na voljo v dveh velikostnih različicah M in XL, ki doživetje vožnje nudita od 5 do 7 potnikom. Del tega doživetja je Berlingovo pregovorno udobje.

Občutili ga boste na katerem koli sedišču, tudi v drugi vrsti, saj so sedeži pri nekaterih izvedenkah povsem samostojni in enakovredni. Tako da nihče ni prikrajšan za udobje na poti.

Udobje je podkrepljeno z ustreznim vzmetenjem, visoko lego sedežev, notranjo in zunanjo preglednostjo – to lahko nadgradite s panoramsko stekleno streho –  z mehkimi in toplimi materiali v kabini ter z možnostjo brezžičnega polnjenja pametnega telefona*.

Prosti čas se ne začne na cilju poti, ampak v trenutku, ko na obeh straneh novega Berlinga  odpremo bočna drsna vrata in spustimo vanj svoje prijatelje ali družino, s svojo prtljago in rekviziti vred, da njihovih želja in okusov sploh ne omenjamo. Legenda jih tudi to pot ne bo razočarala, saj je prostora več kot dovolj. Če podrete zadnjo klop, je v prtljažniku večje različice Berlinga na voljo kar 3500 litrov. Se vam zdi, da ne zadostuje? Potem preprosto zložite sovoznikov sedež, skupnega prtljažnega prostora bo tako neverjetnih 4000 litrov.  Pa ne pozabite, da tudi z osnovnim prtljažnim prostorom ni šale – manjšo različico Citroën Berlinga  odlikuje 775 litrov, v večjo pa 1050 litrov.

Kadar se boste odpravili na pot, se nikomur ne bo treba ločevati od ničesar. Svoje priljubljene reči boste lahko namestili v domiselna odlagalna mesta, ki jih je kar 28. Pika na i, pravzaprav streha nad glavo, pa so MODUTOP*, strešni odlagalni prostori v slogu letalske kabine.

Novi časi prinašajo nove tehnologije. Novi Berlingo sledi tem standardom, tako da se novih tehnologij poslužuje predvsem pri zagotavljanju varne vožnje, in to kar z 19 sistemi za pomoč pri vožnji* (barvni prosojni zaslon za prikaz voznih in varnostnih podatkov, aktivni sistem za preprečevanje nenamerne menjave voznega pasu, prepoznavanje prometnih znakov, Active Safety Break*, …).

Želite z Berlingom že navzven pokazati svoj temperament ali svojo drugačnost? Nič lažjega, paleta barv, dodatkov, drobnih detajlov in druge opcijske opreme je pri novem Berlingu še bogatejša. Iščite in izbirajte, da bi na koncu ustvarili povsem svojo različico novega Berlinga

*Navedena oprema je za doplačilo in je na voljo le na določenih različicah in nivojih opreme

Več na www.citroen.si