Toliko bo pri nas stal vstopni porsche 911

Novosti

Porsche 911 carrera spada stopnico pod različico S, ki so jo pri znamki lansirali na trg že spomladi. Novi športni avtomobil na start prihaja v izvedbah coupé in cabriolet ter ima trilitrski šestvaljni bokser motor z biturbinskim polnjenjem, ki razvije moč 283 kW (385 KM). Spomnimo, carrera S ima 331 kW (450 KM). Carrera, ki […]

Porsche 911 carrera spada stopnico pod različico S, ki so jo pri znamki lansirali na trg že spomladi.

Novi športni avtomobil na start prihaja v izvedbah coupé in cabriolet ter ima trilitrski šestvaljni bokser motor z biturbinskim polnjenjem, ki razvije moč 283 kW (385 KM). Spomnimo, carrera S ima 331 kW (450 KM).

Carrera, ki je v seriji 911 vstopni model, ima za 11 kW (15 KM) večjo moč kot predhodnik. Serijska oprema je skoraj enaka kot pri modelu S. Med drugim vključuje 10,9-palčni zaslonom na dotik, celovito ponudbo povezljivosti in številne asistenčne sisteme, kot je Porsche Wet Mode za bolj varne vozne lastnosti na mokri cesti.

Carrera se od ostalih modelov razlikuje po za palec manjših kolesih (19 palcev) in zavorah ter po individualnih kromiranih obrobah izpušnega sistema. Tudi pri carreri je sicer mogoče zadaj namestiti za palec večja platišča.

Motor, zavore in podvozje so, kot pri modelu carrera S, zasnovani zelo športno. Pri motorju imajo ključno vlogo pri razvoju moči manjši premeri koles turbin in kompresorjev novih turbopolnilnikov. Za prenos moči skrbi novi 8-stopenjski menjalnik z dvojno sklopko PDK.

Skladno z lastnostmi vozila so na sprednji premi nameščene pnevmatike velikost 235/40 ZR na 19-palčnih aluminijastih platiščih. Pri izvedbah z različnimi velikostmi platišč so na zadnji premi nameščena 20-palčna platišča s pnevmatikami 295/35 ZR. Za pojemek na obeh premah skrbijo zavorni koluti s premerom 330 mm in s črnimi 4-batnimi zavornimi čeljustmi v izvedbi monobloc.

Oba nova modela je že mogoče naročiti, kasneje bo prišla še različica s pogonom na vsa štiri kolesa. Slovenska vstopna cena za 911 coupe je 128.650 evrov, za kabrioleta pa 145.861 evrov.