Kolesar, ki se bo ustavil, mora dvigniti roko gor

Novosti

Slovenci so zapriseženi rekreativni kolesarji. Policija in AVP zaznavajo, da kolesarji pogosto, tudi izven naselij, s svojo vožnjo zelo tvegajo. Lani je na slovenskih cestah umrlo osem kolesarjev, 189 je bilo težje poškodovanih. Kolesarji se morajo tudi izven naselij, kjer kolesarske steze niso označene, držati pravil. Kjer ni označenih kolesarskih površin, smejo kolesarji voziti po […]

Slovenci so zapriseženi rekreativni kolesarji. Policija in AVP zaznavajo, da kolesarji pogosto, tudi izven naselij, s svojo vožnjo zelo tvegajo. Lani je na slovenskih cestah umrlo osem kolesarjev, 189 je bilo težje poškodovanih.

Kolesarji se morajo tudi izven naselij, kjer kolesarske steze niso označene, držati pravil. Kjer ni označenih kolesarskih površin, smejo kolesarji voziti po vozišču ceste ob desnem robu smernega vozišča v smeri vožnje, če prometna signalizacija tega ne prepoveduje. Na Agenciji za varnost prometa (AVP) poudarjajo, da morajo pri tem kolesarji voziti čim bližje desnemu robu vozišča. 

Pri AVP jasno poudarjajo, da za profesionalne kolesarje veljajo posebne določbe. Tako so izjema vozniki koles, ki imajo licenco Kolesarske zveze Slovenije ali ustrezne druge mednarodne kolesarske organizacije, za nastope na organiziranih kolesarskih tekmovanjih pri izvedbi treninga na javni cesti, ki smejo voziti tudi po dva vzporedno. Organizirano kolono voznikov koles spredaj ali zadaj spremlja vozilo, označeno s posebno opozorilno svetilko, ki oddaja rumeno svetlobo. Tem voznikom koles ni dovoljeno voziti vzporedno, kadar je zmanjšana vidljivost in ponoči. Pri vzporedni vožnji se lahko uporablja le skrajni desni prometni pas, ter ceste, ki nimajo kolesarskega pasu ali poti. Organizirana kolona voznikov koles, ki vozijo vzporedno, ne sme šteti manj kot štiri voznike koles (2 para). Poleg tega je za takšno kolono kolesarjev obvezna uporaba zaščitne kolesarske čelade. 

Uveljavlja se novo priporočilo

Na AVP opozarjajo na varnostno razdaljo, ki je odvisna od hitrosti kolesarjenja. Poudarjajo, da kot pri vseh vozilih velja, da mora biti varnostna razdalja med vozili enaka dvema sekundama ob določeni hitrosti vožnje, oz. najmanj eni sekundi v primeru gostega prometa v naselju. »V praksi se priporoča, da je najmanjša varnostna razdalja enaka dolžinam treh oz. dveh koles. Tako omogoča kolesarjem, da pravočasno ustavijo oz-. ustrezno reagirajo. Prav tako se vedno bolj uveljavlja tudi priporočilo, ki ga poznajo že nekatere tuje države, da kolesar, ki se bo ustavil dvigne roko navzgor ter tako nakaže kolesarjem za njim svojo namero,« še dodajajo na AVP.