Audijev revolucionarni avto je tudi slovenski

Novosti

Na prvi vožnji po slovenskih cestah smo se zapeljali s SUV, ki bo spremenil Audijevo prihodnost. Ta revolucijo pri podjetju iz Ingolstadta, je zaslužen tudi Slovenec Matjaž Korman, vodja oddelka za integracijo lastnosti in funkcij ter zrelostne stopnje električnih vozil. Audi e-tron je revolucionar. Ne gre le nov produkt, 100-odstotno električni SUV, ampak tudi za […]

Na prvi vožnji po slovenskih cestah smo se zapeljali s SUV, ki bo spremenil Audijevo prihodnost. Ta revolucijo pri podjetju iz Ingolstadta, je zaslužen tudi Slovenec Matjaž Korman, vodja oddelka za integracijo lastnosti in funkcij ter zrelostne stopnje električnih vozil.

Audi e-tron je revolucionar. Ne gre le nov produkt, 100-odstotno električni SUV, ampak tudi za nov proces v sami prodaji. Nakupna izkušnja oziroma celotna izkušnja z lastništvom električnega avtomobila je pomembna. Enako velja za polnjenje električnih vozil. Pri slovenskem uvozniku za vozila Audi bodo tako vsakemu kupcu e-trona na domu svetovali glede možnosti polnjenja vozila. Računajo namreč, da bo kar 85 odstotkov slovenskih uporabnikov e-vozil svoje avtomobile polnilo doma, kjer bodo morali imeti pravilno polnilno postajo, po možnosti s pametnim polnjenjem, da se bo prišlo do »električnega mrka«. Hitre polnilnice naj bi bile namenjene bolj tranzitnemu polnjenju, Audi pa bo kmalu tudi v Slovenijo pripeljal tako zmogljive polnilne postaje, da se bo možno ob kratkem postanku za kavo, hitro odpeljati z dodobra napolnjeno baterijo vozila naprej.

Slovenija idealna za tovrstna vozila

“Naše študije kažejo, da se bo 85 odstotkov polnjenj zgodilo doma na 11 oz. 22-kilovatnih polnilnicah. Slovenija je idealna za e-vozila, saj vožnje niso predolge, zato doseg današnjih električnih vozil že zadovoljuje vse potrebe slovenskih uporabnikov,” pravi Matjaž Korman, ki nam je predstavil Audijevega revolucionarja e-trona?

E-tron v dolžino meri 4,9 metra, medosna razdalja je z 2,92 metra primerljiva z managerskimi limuzinami. Prtljažnik meri od 660 do 1.725 litrov.

Zakaj revolucionarja je dovolj pojasniti že s tem: virtualna vzvratna ogledala, 100-odstotno električni SUV z najnižjim količnikom zračnega upora (Cd = 0,27), cena je podobna oziroma nižja od dimenzijsko podobnega Q8, za seboj lahko vleče prikolico z maso do 1,8 tone, štirikolesni pogon e-quattro ne zaostaja za klasičnim štirikolesnim pogonom quattro, kar so pri Audiju dokazali z izzivom, ko je e-tron slavno smukaško progo v Kitzbühelu s posebnimi pnevmatikami prevozil navzgor! Tu je še nešteto tehničnih rešitev, ki e-tronu omogočajo več kot klasični avtomobil z motorjem na notranje zgorevanje.

Posebnost vozila je t. i. toplotni management. Po vozilu je speljanih za 40 metrov različnih cevi, po katerih se 22 litrov tekočine, za hlajenje ali segrevanje baterije, ki jo ohranjajo na temperaturi, ki je idealna za daljše delovanje in življenjsko dobo, hkrati pa omogoča tudi brezskrbno polnjenje na DC polnilnicah z močjo 150 kW polnjenje, kjer nastajajo ogromne temperature. Prihajajo pa tudi 350 kW polnilnice!

90 odstotkov časa uporabnik ne bo zaviral s klasično zavoro, med mestno vožnjo bo e-tron večino časa jadral. Skoraj tretjino energije pri e-tronu je možno “uloviti” z regenerativnim zaviranjem.

E-trona poganjata dva elektromotorja, vsak na eni osi. Kot zanimivost navajamo, da je en elektromotor sestavljen iz 210 kosov, klasični motor pa iz 1100 kosov. Skupaj imata kar za 300 kW moči (408 KM) in 660 Nm navora, avto pozna “overboost” funkcijo, ko lahko za kratek čas poveča največjo moč. Pospešek od 0 do 100 km/h je 6,6 sekunde, največja hitrost je omejena na 200 km/h zaradi večjega dosega.

Večja težava kot prodati tako vozilo v Sloveniji, je dobiti dovolj avtomobilov, da bi zadovoljili vse potrebe. Pri slovenskem uvozniku pravijo, da so s strani tovarne v Bruslju prejeli kvoto 40 vozil, ki jih bodo brez težav prodali. Začetna cena za e-trona je 83.000 evrov. Brez upoštevane državne podpore pri nakupu 7.500 evrov za fizične osebe, prednost pri nakupu za podjetja pa je 40 odstotkov vrednosti investicije pri odmeri davka od dobička.

Več na: https://www.zurnal24.si/avto/audi-etron-voznja-326352 – www.zurnal24.si