Kmalu tudi Citroen DS3 Cabrio

Aktualno, Novosti

Nekaj dni pred svetovnim avtomobilskim salonom CITROËN še kar piše zgodovino linije DS in razkriva novo obliko: DS3 Cabrio. Njegova premišljena zgradba omogoča uživanje v prav vsakem sončnem žarku, brez omejitev, ki jih imajo klasični kabrioleti.

Nekaj dni pred svetovnim avtomobilskim salonom CITROËN še kar piše zgodovino linije DS in razkriva novo obliko: DS3 Cabrio.

 
Njegova premišljena zgradba omogoča uživanje v prav vsakem sončnem žarku, brez omejitev, ki jih imajo klasični kabrioleti. DS3 Cabrio je predvsem užitek v vsakem trenutku.
 
587CEF90-F347-11E1-B6CB-0E0966B94067
 
Model DS3 je prišel na trg pred komaj dvema letoma in je prodajna uspešnica s 180.000 prodanimi  enotami. DS3 razvija koncept osebnega oblikovanja s številnimi strešnimi okrasnimi motivi in izvedenkami Racing, Ultra Prestige in Just Mat ter v veliki meri prispeva k prepoznavnosti in uspehu linije DS z že preseženo prodajo 250.000 enot. 
 
S 3,95 m dolžine, 1,71 m širine in 1,46 m višine ohranja kompaktne mere. Za še več imenitnosti ima DS3 Cabrio poleg platna, ki ga je možno urediti po osebnih zamislih, tudi popolnoma nove 3D diodne zadnje luči in kromiran ročaj za dviganje prtljažnega pokrova, ki tudi poudarja njegov zgornji del. Zložljiva streha DS3 Cabria bogati možnosti osebnega oblikovanja in ponuja troje platen: črno, modro (Bleu Infini) in platno z monogramom DS. DS3 Cabrio je nasledil tudi avantgardnost linije DS: zadaj ima inovativen svetlobni izraz z učinkom 3D in čisto novo gibanje pokrova prtljažnika. Na voljo je šest barvnih kombinacij: srebrna Gris, črna Noir Brillant, bela Blanc, temno siva Carbotech, modra Bleu Infini in srebrna Gris Moondust.
 
4D0D916E-F347-11E1-924A-0E0966B94067
 
DS3 Cabrio ima adute, ki so v njegovem segmentu popolnoma novi in prinaša v svet kabrioletov nov veter sodobnosti:
– streho je mogoče električno upravljati do hitrosti 120 km/h oziroma popolno zaprtje platna vzame le 16 sekund,
– je edino vozilo v segmentu s 5 pravimi sedeži,
– ima največji prtljažnik v svoji kategoriji (245 litrov). 
 
Medtem ko večina izvedenk kabrio pridobi okoli sto kilogramov dodatne teže v primerjavi z enakovredno limuzino, pa ima DS3 Cabrio optimalno zgradbo (samo 25 kg več v primerjavi z limuzino) in to ne spreminja živih in spretnih voznih lastnosti izvirnega DS3. 
 
CITROËNOVI inženirji so modelu DS3 Cabrio uspeli dati trdnost, ki je primerljiva s trdnostjo limuzine. Uporabili so namreč stransko konstrukcijo limuzine in dodali ojačitve okoli prtljažnega prostora. 
DS3 Cabrio je podedoval tehnično osnovo limuzine (dele zgradbe in podvozja), uspel pa je ohraniti želene vozne lastnosti, ki ga delajo živega, in pri tem ponuditi visoko raven obvladovanja in varnosti. DS3 Cabrio »približa« voznika cesti, da z lahkoto prevozi zavoje in ovinke. 
 
DS3 Cabrio proizvajajo v tovarni Poissy v Franciji, na trg pa bo prišel v začetku leta 2013. Že takoj ob začetku prodaje bo imel izvedenko z izpustom le 99 g CO2/km.