Kia na avtomobilskem salonu SEMA

Aktualno, Saloni

Kia Motors je na letošnjem severnoameriškem avtomobilskem salonu SEMA pokazala kar nekaj zanimivih različic serijskih modelov Rio, Forte, Soul in Optima. Prva dva sta predelana v sodelovanju z magazinom Antenna, saj se modela popolnoma…

Kia je na letošnjem severnoameriškem avtomobilskem salonu SEMA pokazala kar nekaj zanimivih različic serijskih modelov Rio, Forte, Soul in Optima.

 
Prva dva sta predelana v sodelovanju z magazinom Antenna, saj se modela popolnoma ujemata z magazinom Antenna in je to že tretje zaporedno, ko so na salonu SEMA predstavili skupni koncept.
 
2AC691FA-15A8-11E1-9C4C-1F8265B94067Nedavno predstavljen na ameriških (in evropskih) tleh, novi Rio je Kiin 9. model predstavljen v zadnjih treh letih in se ponaša z zelo varčnimi motorji in najsodobnejšimi tehnološkimi rešitvami. Antenna si je omislila zunanjost 5-vratnega Ria v zlato-rjavi kovinski barvi, s streho prilagojeno lesenemu surfu, in zadkom na katerem prevladujeta sredinsko nameščeni izpušni cevi. Surferski Rio se med drugim ponaša tudi z znižanim vzmetenjem in atraktivnimi 17-palčnimi “zlatimi” platišči. Tu je še za ta koncept neizogibni Thule® strešni kovček in ročno narejena lesena jadralna deska nameščena na strehi.
 
V notranjosti vozila prevladuje retro-surf-look (seveda vodoodporno) oblazinjenje v rjavi in beige barvi z lesenimi dodatki. Konzola na zadnji klopi je namenjena držalom za “plažne” dodatke kot so krema za sončenje, vosek za desko ter ustekleničena voda. V prtljažnem prostoru je retro igralna konzola z arkadnimi igricami iz 80-ih, retro glasbeni predvajalnik, posebna osvetlitev ter predali za shranjevanje sandalov in oblačil za plažo. 
 
4FC75B98-15A7-11E1-B316-1F8265B94067Antennin hokejski 5-vratni Forte se baha z 18-palčnimi modrimi platišči, predelanimi spojlerji in odbijači s športne kupejevske različice Forteja ter s streho in drugimi dodatki iz karbonskih vlaken in LED lučmi, znižanim vzmetenjem ipd. Kot se za takšno vozilo spodobi ima Forte posebej prilagojen prostor za palice, ki se razteza od prtljažnika skozi prostor med dvema sedežema do osrednje konzole v prvi sedežni vrsti; zaradi tega je zadnja klop razdeljena na dva ločena sedeža s posebnim oblazinjenjem, tu so še gumijaste preproge, ki pričarajo ograjeno ledeno ploskev, držali za športne pijače, dva 7-palčna TV zaslona postavljena v hrbtni del sprednjih vzglavnikov s povezavo s konzolama za Sony® Playstation 3 in EA Sports NHL12.
 
Tudi prtljažni del bo navdušil hokejske navdušence z mini hokejsko trenersko tablo, drsnimi predali za opremo, 4 karbonskimi hokejskimi palicami v barvi vozila, predali za umazano opremo in predelano osvetlitvijo.
 
Poleg tega so Korejci predstavili še dva modela, ki so ju  pri znanem  predelovalcu West Coast Customs predelali za svoja športna ambasadorja – limuzino Optimo za NBA košarkarja Blaka Griffina in križanca Soula za vrhunsko ameriško golfistko Michelle Wie.