Kia razkriva hibridnega terenca Niro

Novosti

Kia je razkrila prve uradne risbe športnega in vsestranskega Nira, novega hibridnega športnega terenca (HUV – Hybrid Utility Vehicle), ki kot pravijo, da bo prinesel novo svežino na globalnem avtomobilskem trgu športnih terencev. Za styling Nira so poskrbeli v Kiinih oblikovalskih centrih v kalifornijskem Irvineu in korejskem Namyangu in združuje praktične ter estetske dobrote kompaktnega […]

Kia je razkrila prve uradne risbe športnega in vsestranskega Nira, novega hibridnega športnega terenca (HUV – Hybrid Utility Vehicle), ki kot pravijo, da bo prinesel novo svežino na globalnem avtomobilskem trgu športnih terencev.

Za styling Nira so poskrbeli v Kiinih oblikovalskih centrih v kalifornijskem Irvineu in korejskem Namyangu in združuje praktične ter estetske dobrote kompaktnega športnega terenca z vitko, aerodinamično obliko in subtilno oblikovanimi površinami.

Poudarjeno visok zadek daje temu HUVu športni videz, ki ga dopolnjujejo visoko nameščene LED zadnje luči in minimalno število detajlov. Vitka bočna linija in zadnja okna poudarjajo sloko postavo, medtem ko mišičasti blatniki nudijo več prostornosti v kabini.

Kia-Niro-HUV-osnutek-2016-
Novi Kia Niro je prvi model, ki bo narejen na Kiini novi ekološki platformi, zahvaljujoč svojemu novemu downsized bencinsko-električnemu hibridnemu pogonu bodo njegove emisije CO2 nižje od 90 g/km (kombinirano, na osnovi novega evropskega voznega cikla – New European Driving Cycle).

Niro HUV bo doživel svetovno premiero na februarskem avtomobilskem salonu v Čikagu in bo predstavil pomemben preskok, ki ga Kia dela na področju udobnih, zabavnih vozil, ki se ponašajo z nizkimi emisijami.