Prenovljeni CLK

Aktualno, Novosti

Od leta 2002, ko je prvi CLK zapeljal na ceste, so jih izdelali 135.000, tako v kupejevski kot v kabrioletski različici. Da pa avtomobil ne bi prehitro izgubil svojega šarma in tehnološke naprednosti, so se…

Od leta 2002, ko je prvi CLK zapeljal na ceste, so jih izdelali 135.000, tako v kupejevski kot v kabrioletski različici. Da pa avtomobil ne bi prehitro izgubil svojega šarma in tehnološke naprednosti, so se v Stuttgartu odločili za rahlo prenovo, ki je doletela predvsem tehmiko, manj pa zunanje spremembe.

CLK 500 serijsko s sedemstopenjsko avtomatiko

Tako so pri vseh CLK-jih izboljšali podvozje in volanski mehanizem, nekaj sprememb predvsem v smeri krajših hodov prestavne ročice je doživel tudi menjalnik. Najdražja različica CLK 500 bo odslej serijsko opremljena z novim samodejnim menjalnikom 7G-tronic, ki se ponaša tudi z dvema vzvratnima prestavama. Z njim CLK nekoliko hitreje doseže hitrost sto km/h (5,9 s), ob tem pa je tudi poraba nižja, v povprečju za 0,6 l na sto km. Kot opcija je na voljo tudi možnost ročnega prestavljanja s pomočjo obvolanskih ročic.

Bogatejši tudi CLK 55 AMG

Seznam dodatne opreme je odslej bogatejši tudi za luči prilagodljivim kotom svetenja, vendar le v kombinaciji s bi-ksenonskimi žarometi. Kako sistem deluje? Do hitrosti 40 km/h se pri zavijanju in parkiranju prižge še leva ali desna meglenka in osvetli predel ob vozilu do kota 65 stopinj in v razdalji do 30 m. Novosti se nanašajo tudi na najzmogljivejšega CLK 55 AMG s povečanimi zavornimi koluti premera 340 mm ter novim izpušnim sistemom z dvema dvojnima zaključkoma in še bolj športnim zvokom.