Kadrovske rošade v samem vrhu

Aktualno

Thomas Weber, vodja raziskovalnega in tehnološkega oddelka pri DaimlerChryslerju, je z morebitno podporo nadzornega sveta eden izmed najbolj resnih kandidatov, ki bo na mestu predsednika uprave Mercedes-Benza zamenjal Juergena Hubberta, piše nemška revija WirtschaftsWoche. Weber…

Thomas Weber, vodja raziskovalnega in tehnološkega oddelka pri DaimlerChryslerju, je z morebitno podporo nadzornega sveta eden izmed najbolj resnih kandidatov, ki bo na mestu predsednika uprave Mercedes-Benza zamenjal Juergena Hubberta, piše nemška revija WirtschaftsWoche.

Weber (na sliki) je tako z mesta prvega kandidata izrinil Andreasa Renschlerja, vodja znamke Smart, ki je bil najresnejši naslednik Hubberta, potem ko je bil konec aprila s seznama črtan Wolfgang Bernhard, bivši operativni direktor Chrysler Group. Bernhard naj bi krmilo Mercedes-Benza prevzel prvega maja, a si je že pred nastopom na delovno mesto v Nemčiji nabral preveč sovražnikov. Renschler pa je bil v začetku leta poslan k Mitsubishiju kot pomoč pri prestrukturiranju poslovanja tega japonskega avtomobilskega giganta, a so ga kasneje odpoklicali, ko se je DaimlerChrysler odločil, da ne bo več investiral v Mitsubishi.