Operacija končana, kako je z roko?

Avtomobilizem, Formula 1, Šport

Roberta Kubico, voznika Formule 1 za moštvo Lotus Renault, so po včerajšnji hudi nesreči na reliju v Italiji že operirali. Priznani zdravnik Italijan Igor Rosello je moral praktično na novo "sestaviti" spodnji del Poljakove desne…

Roberta Kubico, voznika Formule 1 za moštvo Lotus Renault, so po včerajšnji hudi nesreči na reliju v Italiji že operirali. Priznani zdravnik Italijan Igor Rosello je moral praktično na novo “sestaviti” spodnji del Poljakove desne roke. Predel okoli zapestja je bil najbolj poškodovan.

Zdravnik, kot je razvidno iz spodnjega videa, je izjavil, da bo moral Kubica predvidoma leto dni okrevati. Hkrati pa je v teh prvih trenutkih težko napovedati kako funkcionalen bo z desno roko. Optimistična je bila predvsem izjava o drugih Rosellovih pacientih – motoristih, za katere je dejal, da so posebni ljudje saj večinoma hitreje okrevajo ter da enako upa za priljubljenega zvezdnika Formule 1. Roberta pa je obiskal že voznik Ferrarija, Fernando Alonso, kar je izredno lepa gesta.

Glede na razmere pa še ni popolnoma jasno ali bo testni voznik moštva in nečak Ayrtona Senne, Bruno zamenjal Kubico ali bo moštvo moralo najti novo zamenjavo.

Utrinki z začetka relija: