Konec marca prvi PRK?

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

ŠD In Šport načrtuje konec marca na povečanem poligonu Blagomix organizirati dirko v paralenem rally crossu, kot uvod v sezono 2011. Dirka, ki bo predvidoma 26. in 27. marca, po potekala na podaljšani progi, ki…

ŠD In Šport načrtuje konec marca na povečanem poligonu Blagomix organizirati dirko v paralenem rally crossu, kot uvod v sezono 2011.

Dirka, ki bo predvidoma 26. in 27. marca, po potekala na podaljšani progi, ki je hkrati tudi varnejša. Na najhitrejšem delu je moč doseči tudi hitrosti preko 150 km/h. Nov del prenovljene proge pa vsebuje tudi mini oval, ki omogoča hitrejše drifte. Kot celota nova proga predstavlja tehnično zahtevnejšo preizkušnjo za voznika.

Organizator pričakuje, da se bodo po daljšem premoru dirke udeležili tudi najboljši slovenski vozniki iz posameznih panog. Zagotovljen pa bo tudi denarni nagradni sklad. Zaradi mrtve sezone pa utegne na dirki nastopiti še kakšen atraktiven voznik iz tujine. V primeru, da panožna zveza AŠ 2005 uspe pridobiti organizatorja še za preostali  dve dirki bo tudi že ta dirka štela za točkovanje državnega prvenstva, v nasprotnem primeru pa bo obveljala kot pozivna dirka.

Po besedah Staneta Kuclerja si v letošnjem letu lahko na Logaškem poligonu obetamo še dve tekmi v driftu ter eno ali dve dirki »head to head« z vozili KMT X-bow. Za vse potencialne nastopajoče bo  v mesecu februarju organiziran neuradni trening že na novi progi.

Več na rally.avtomanija.com