Družinski prostornež :)

Aktualno, Novosti

Svetoven splet, predvsem pa facebook, je že prepojen s fotografijami in podatki novega ferrarija FF. Praktično popolnoma družinski avtomobil (manjka le še drugi par vrat) nadomešča še vedno atraktiven in priljubljen  model 612 scaglietti. Novi…

Svetoven splet, predvsem pa facebook, je že prepojen s fotografijami in podatki novega ferrarija FF. Praktično popolnoma družinski avtomobil (manjka le še drugi par vrat) nadomešča še vedno atraktiven in priljubljen  model 612 scaglietti. Novi FF ima mnogo odlik, le nekatere izmed njih so štirikolesni pogon, štiri sedeži in kar 450 litrov velika luknja v prtljažniku.

Hja, pri Ferrariju so se na svoj način lotili izdelave družinskega “karavana”. FF poganja povsem nov V12 pogonski agregat s prostornino 6,3 litra in 479 kW moči (651 KM). Pri 6.000 vrtljajih doseže FF maksimalen navor – ekstremnih 683 Nm. Najvišja hitrost znaša 334 km/h, medtem ko pospešek 3,7 sekunde. Štirikolesni pogon se imenuje 4RM in je razvit v matični tovarni, kot tudi menjalnik, čigar je sposojen kar iz formule 1.

Ferrarija FF bo mogoče prvič uradno videti marca v Ženevi, kjer bodo znane tudi cene in ostali detajli.