S prenovljenim 1,6-litrskim dizlom

Aktualno

Nova mazda5, ki je pravkar zapeljala na slovenski trg, je odslej na voljo tudi s prenovljenim 1.6-litrskim dizelskim motorjem s tehnologijo skupnega voda. Prenovljeni agregat je izjemno konkurenčen v segmentu enoprostornih vozil. Poraba goriva in…

Nova mazda5, ki je pravkar zapeljala na slovenski trg, je odslej na voljo tudi s prenovljenim 1.6-litrskim dizelskim motorjem s tehnologijo skupnega voda. Prenovljeni agregat je izjemno konkurenčen v segmentu enoprostornih vozil. Poraba goriva in izpusti ogljikovega dioksida sta med najnižjimi v segmentu. Zmogljivi in prožen motor nudi udobno in dinamično vožnjo.

Kratek pregled trenutne ponudbe mazde5:

1.  Ključne lastnosti mazde5 s prenovljenim 1.6-litrskim dizelskim motorjem:
– okolju prijazen družinski avtomobil z nizkimi stroški vzdrževanja in   izboljšanimi voznimi lastnostmi
– inteligentna funkcionalnost s sistemom prestavljanja sedežev Karakuri in pomičnimi drsnimi vrati
– zmanjšanje mase vozila za 120 kilogramov

2. Ključne lastnosti prenovljenega 1.6-litrskega dizelskega motorja v primerjavi z 2-litrskim motorjem prejšnje generacije:
– 14.8-odstotno zmanjšanje porabe goriva  
– 13.2-odstotno zmanjšanje izpustov ogljikovega dioksida: nova mazda5 s prenovljenim  dizelskim motorjem dosega eno najnižjih vrednosti emisij v svojem razredu

3. Ostali motorji nove mazde5: 
– motorna paleta je sedaj zaokrožena. Poleg 1.8 (85 kW/116 KM) in 2-litrskega (110 kW/150 KM) bencinskega agregata s tehnologijo neposrednega vbrizga DISI in sistemom ‘i-stop’ je mazda5 odslej na voljo še z 1.6-litrskim (85 kW/116 KM) dizelskim motorjem. 
– vsi agregati ustrezajo okoljevarstvenim standardom Euro 5