Zmaga za Dunlop

Avtomobilizem, Šport

Dunlop je z absolutno zmago na šesti dirki »Dunlop 24ur Dubaja«, ki se je odvijala ta vikend, presegel svoje organizacijske sposobnosti in podiral rekorde. Na dirki, kjer so vsi tekmovalci uporabljali Dunlop pnevmatike, je tekmovalo…

Dunlop je z absolutno zmago na šesti dirki »Dunlop 24ur Dubaja«, ki se je odvijala ta vikend, presegel svoje organizacijske sposobnosti in podiral rekorde. Na dirki, kjer so vsi tekmovalci uporabljali Dunlop pnevmatike, je tekmovalo 87 različnih blagovnih znamk avtomobilov, kar je prvič v zgodovini mednarodnih vzdržljivostnih dirk (International Endurance Motorsport).

Že šesta dirka »Dunlop 24ur Dubaja« je potekala 14. in 15. januarja, za družbo Dunlop pa je predstavljala najobsežnejši logistični izziv doslej, obenem je bila to največja dirka, ki jo je kadarkoli organiziral en sam ponudnik pnevmatik. Dirke se je udeležila mešanica 87 različnih športnih in tekmovalnih avtomobilskih znamk, kar je v zgodovini vzdržljivostnih dirk v moto športu največje skupno število avtomobilov, ki tekmujejo pod okriljem iste blagovne znamke pnevmatik. Zgolj za to dirko je namreč Dunlop priskrbel 6500 pnevmatik, nadvse obsežna pa je bila tudi logistična organizacija dirke. V podjetju so tako morali upoštevati kar 74 različnih specifikacij za Dunlop pnevmatike, da so lahko oskrbeli tako raznolik skupek avtomobilov. Dirka »Dunlop 24ur Dubaja« je tako za organizatorja predstavljala pravo logistično in športno zmago ter presežek, ki se je dogajal v Dubaju, prav tako mestu presežkov in iskanja najboljšega.

Več informacij o tekmi in zmagovalcih si lahko preberete in ogledate na 24hdubai.com