Naslednik Marutija?

Aktualno, Novosti

Pred mesecem dni je slovenski uvoznik japonski vozil znamke Suzuki predstavil novega malega swifta. Pred kratkim pa je predstavil še manjši model z imenom alto. Njegova naloga pa je očitno najverjetneje najti kupce, ki so pred…

Pred mesecem dni je slovenski uvoznik japonski vozil znamke Suzuki predstavil novega malega swifta. Pred kratkim pa je predstavil še manjši model z imenom alto. Njegova naloga pa je očitno najverjetneje najti kupce, ki so pred leti segali po modelu znamke Maruti.

Alto je sicer dolg 3,5 ter v širino meri 1,6 metra. Kot swift, ki je trenutno v ponudbi z le enim motorjem  si je tudi alta mogoče omisliti le z 1,0 litra velikim pogonskim agregatom 50 kW moči (68 KM). Trivaljnik ponuja 90 Nm navora. Vzpodbudna je ekološka ozaveščenost malega prišleka, saj naj bi v ozračje izpustil na kilometer le 103 grame škodljivih plinov. V prtljažniku je prostora za  129 litrov oziroma 775, v kolikor se podre zadnja klop.
 
V Sloveniji je alto na voljo z dvema nivojema opreme; club in comfort. Osnovna verzija stane 7.990 evrov, medtem ko je alto z opremo comfort dražji za tisoč evrov. S tem kupec pridobi ročno klimatsko napravo, električni pomik stekel in daljinsko zaklepanje.