Finale in dobrodelnost v Logatcu

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Avstrijski pokal KTM X-BOW bo po avgustovski gorsko-hitrostni dirki Ilirska Bistrica ponovno obiskal našo deželico na sončni strani Alp, in sicer 20. in 21. novembra. Tokratna finalna dirka sezone (v stilu Race of champions) bo…

Avstrijski pokal KTM X-BOW bo po avgustovski gorsko-hitrostni dirki Ilirska Bistrica ponovno obiskal našo deželico na sončni strani Alp, in sicer 20. in 21. novembra. Tokratna finalna dirka sezone (v stilu Race of champions) bo v Logatcu zaznamovana tudi z veliko dobrodelno akcijo »Iskrica Nedeljskega«. Dirke se bo predvidoma udeležilo 32 tekmovalcev, večinoma Avstrijcev, a pričakovati je tudi nekaj slovenskih imen. Za popestritev bodo na voljo dobrodelne TAXI vožnje z vozili KTM in priznanimi slovenskimi drifterji, na čelu z Luko Markom Grošljem.

Največji vtis na organizatorje pokala KTM X-BOW je logaški Blagomix racing park pustil po ogledu zadnjega pararelnega reli krosa. Ideja in zmožnost izvedbe dirke v slogu Race of champions jih je prevzela, zato si lahko obetamo pravi spektakel z boji »head to head«, katere bodo popestrile še TAXI vožnje s KTM vozili ter z najboljšimi slovenskimi drifterji. Logatec pa bodo obiskali tudi VIP gostje, ki bodo s prispevki za TAXI vožnje podprli dobrodelno dejavnost v okviru Nedeljskega dnevnika z imenom »Iskrica Nedeljskega«. Minimalen prispevek za TAXI vožnjo znaša 20 evrov. Ta aktivnost medija, katere začetki segajo skoraj dve desetletji nazaj, pomaga revnim, brezdomnim, bolnim, invalidnim, izključenim ali v kakšni drugi obliki prizadetim otrokom in najstnikom ter hkrati njihovim družinam.

Obetamo pa si  lahko tudi kakšnega slovenskega nastopajočega, saj so »zverino« KTM X-BOW na dirkah doslej med drugimi preizkusili tudi že Dagmar Šuster, Luka Bravec, David Stropnik in Sebastjan Jakl. Na zaključni prireditvi sezone KTM X-BOW pokala 2010 sicer lahko nastopijo vsi vozniki z veljavno licenco. Zmagovalec vikenda bo prejel denarno nagrado v višini 1.500 evrov, dobitnik srebrnega pokala bo v žep pospravil tisoč, tretjeuvrščeni pa 500 evrov.

SobotaNeuradni treningi od 12.00 dalje
Nedelja9.00–11.00 TAXI z vozili KTM
11.00–12.00 Uradni trening
12.30–13.30 DRIFT TAXI vožnje
13.30 – Dirka na izpadanje

Vstopnine za dirko »KTM X-BOW head to head« ni! Gledalci se bodo lahko naokoli zapeljali na sovozniškem sedežu dirkalnika KTM X-BOW ali s priznanimi slovenskimi drifterji, manjkal pa ne bo niti DJ Party s hostesami.