Prvi trening pred Imolo

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Na znamenitem italijanskem dirkališču Imola je 4. maja v deževnem vremenu potekal trening formul, ki so se ga udeležili tudi tekmovalci s formulami renault 2.0 kakršno vozita mlada in obetavna Slovenca Jaka Marinšek in Matevž…

Na znamenitem italijanskem dirkališču Imola je 4. maja v deževnem vremenu potekal trening formul, ki so se ga udeležili tudi tekmovalci s formulami renault 2.0 kakršno vozita mlada in obetavna Slovenca Jaka Marinšek in Matevž Habjan.

Po prvi odpeljani sezoni v mednarodnem švicarskem prvenstvu formul renault 2.0 sta se dirkača ekipe LEMA racing odločila z enakima dirkalnikoma nastopiti v močnejšem italijanskem prvenstvu, kjer prevladujejo izkušena in bogata moštva. Vsekakor ju čaka naporna sezona, ki se bo pričela že 14. maja v s prvimi ogrevalnimi krogi v Imoli, na dirkališču Enza Ferrarija.

Prvi del treninga je potekal na zelo razmočeni progi, saj je konstantno deževalo. Kaotične razmere je izkoristil Jaka, ki je dopoldanski trening zaključil na odličnem prvem mestu z dobrimi dvemi desetinkami naskoka pred prvim zasledovalcem Antonuccijem. Matevž je prvi del treninga zaključil na 12. mestu izmed šestnajstih formul.

Popoldanski del je potekal v rahlo boljšem vremenu. Kljub temu so se na progi vrstile nesreče in izleti mladih dirkačev. Tudi Jaka je dvakrat zletel s proge, vendar uspel ohraniti cel dirkalnik. Sklop celodnevnega testiranja je Jaka zaključil na spodbudnem četrtem mestu, medtem ko se je Matevž zadovoljil z 12. mestom.

Rezultati in informacije prvenstva FORMULA RENAULT 2.0 ITALIA pa so dosegljive tudi na uradni spletni strani: www.renaultsportitalia.it!

Več na lema.si