Prihaja formula 1!

Aktualno, Saloni

Napovedan prihod formule 1 je prvi dokaz, da bo letošnji 2. MotorSport Salon Ljubljana, ki bo sredi marca, v primerjavi s premiernim večji in boljši. Vrhunski dirkalnik, ki sliši na ime RB4, sta v sezoni…

Napovedan prihod formule 1 je prvi dokaz, da bo letošnji 2. MotorSport Salon Ljubljana, ki bo sredi marca, v primerjavi s premiernim večji in boljši. Vrhunski dirkalnik, ki sliši na ime RB4, sta v sezoni 2008 za avstrijsko moštvo Red Bull racing vozila Škot David Coulthard in Avstralec Mark Webber.
Dirkalnik je drugič zapored za omenjeno moštvo skonstruiral Adrian Newey skupaj z Geoffom Willisom, ki je leta 2007 ravno zaradi Red Bulla zapustil japonsko moštvo Honda. Dirkalnik je bil javnosti prvič predstavljen januarja 2008 na dirkališču Jerez. V svoje roke ga je imel priložnost dobiti tudi obetavni mladi voznik, Nemec Sebastian Vettel, ki bo v letošnji sezoni krotil najnovejšo različico Red Bullovega dirkalnika formula 1 – RB6 skupaj z moštvenim kolegom Webbrom. Moštvo je leta 2008 z dirkalnikom RB4 zbralo 29 točk in zasedlo 7.  mesto v točkovanju konstruktorjev.

Vse do pričetka letošnje sezone pa se je moštvena statistika občutno izboljšala, saj so dosegli kar 6 zmag, 5 najboljših štartnih položajev in 6 najhitrejših časov na posameznih dirkah. Več podatkov o dirkalniku in prihodnjih projektih najbolj prepoznavne energijske pijače skupaj z napitki  – Red Bull, pa bo obiskovalce pričakalo med 19.  in 21.  marcem na 2.  MotorSport Salonu Ljubljana.

Ogledati si bo mogoče še ostale atraktivne dirkalnike, športne cestne različice ter se preizkusiti v vožnji na čas z dirkalnim fiat seicento sporting in v dvoranskem tekmovanju SportDrift. Prisotni bodo tudi simulatorji najnovejših dirkaških iger ter dirkači svetovnega formata.

Več na motorsport-salon.si