Epilog v Avstriji

Avtomobilizem, Slovenija, Šport

Že četrto leto se bo sezona krožno-hitrostnega državnega prvenstva zaključila na avstrijskem dirkališču Salzburgring. Za voznike SPTA – NIL Motorsport Cupa 2008 bo letošnji epilog še toliko pomembnejši, saj so prvič v igri denarne nagrade…

Že četrto leto se bo sezona krožno-hitrostnega državnega prvenstva zaključila na avstrijskem dirkališču Salzburgring. Za voznike SPTA – NIL Motorsport Cupa 2008 bo letošnji epilog še toliko pomembnejši, saj so prvič v igri denarne nagrade za najvišja mesta, ki jih je zagotovil generalni pokrovitelj, podjetje NIL (www.nil.com).

Že v petek, 26. septembra bodo na voljo vsem tekmovalcem prosti treningi, medtem ko se bo v soboto pričelo zares. Napetost bo na višku, saj bodo imeli dirkači možnost le polurnega uradnega treninga, kjer bodo morali pokazati vse svoje spretnosti, da si bodo za sobotno dirko zagotovili najboljša štartna mesta. Praktično si ne bodo smeli privoščiti napak na 4,3 kilometra dolgi progi. Dirka bo na sporedu že ob 11.20 uri.

V nedeljo se bo ob 14.05 uri pričela še zadnja dirka letošnje sezone na kateri bomo dobili dva nova prvaka. V diviziji 1 imata največ možnosti za osvojitev naslova Marjan Nagode z MG-jem ZR105 in novinec Božo Perdec z renaultom cliom. Po drugem Grobniku je v diviziji 2 vodstvo prevzel Andraž Hribar z renaultom cliom RS pred nadvse obetavnim mladim Hrvatom Danom Lipošćakom. V boj se zna vmešati še Igor Dekleva, ki ima največ izkušenj s Salzburškim asfaltom. Zadnja dva se borita še za prestol v razredu 4 oziroma novonastalemu atraktivnemu pokalu Clio Cup. Poleg njiju se bo v boju za osvojitev pokalnega zmagovalca vmešal še Luka Bravec.

Na dirko se je sicer prijavilo kar 29 tekmovalcev. Največ gostov bo tekmovalo v razredu 4 oziroma Clio Cupu. V razredu 3 pa se bo ponovno predstavil stari znanec slovenskih dirk Avstrijec Wolfgang Trinkl z renaultom cliom RS, kakršnega vozi tudi vodilni v točkovanju Andraž Hribar. S podobnim cliom bo nastopil še Markus Leidinger, medtem ko bo Samu Čedetu in Sebastjanu Skrbinšku med močnejšimi avtomobili družbo delal Rene Martinek s hondo civic type R.

Več na spta.info >>